Foto: 24 January 2024. EPA-EFE/CATI CLADERA

Mančester siti je povukao prvi potez na transfer tržištu ovog leta i doveo Brazilca Savinja (20) iz ekipe Troa na ugovor o pet godina.

Prošle sezone je bio na pozajmici u Đironi i postigao devet golova u 37 utakmica u La Ligi. U istorijskom učinku za Đironu, koja je La Ligu završila na senzacionalnom trećem mestu i tako se plasirala u Ligu šampiona, Savinjo je dodao deset asistencija.

„Srećan sam što nastavljam karijeru u Mančester Sitiju, svi znaju da je ovo trenutno najbolji tim na svetu“, rekao je mladi Brazilac, koji je odrastao u Atletiko Mineiru, a u Troa stigao sa 18 godina.

„Uzbuđen sam zbog prilike da treniram kod Pepa Gvardiole, jednog od najvećih trenera ikada“, dodao je on.

Savinjo je odigrao sedam mečeva za Brazil, postigavši svoj prvi gol protiv Paragvaja na Kopa Americi prošlog meseca. Prema Transfermarktu, njegova vrednost je 50 miliona evra.

„Savinjo je veoma uzbudljiv igrač, mislim da će navijači Sitija zaista uživati gledajući ga. Potpuno smo uvereni u njegove sposobnosti. On je još uvek mlad i ima potencijal da postane još bolji, a svi znaju da je Pep najbolji u razvoju igrača. “, dodao je sportski direktor Ćiki Begeristain.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar