Simon Vukčević
FOTO: Srđan Stevanović

Mogao je da postane jedan od najboljih napadača Evrope, ali... Ta priča "šta bi bilo kad bi bilo" pala je u zapećak nakon hapšenja.

„Imao sam sve, a nisam uradio ništa, uvek sam želeo više i nervirao sam se iako je to bio samo fudbal“, rekao je jednom prilikom Simon Vukčević portugalskim medijima.

PROČITAJTE JOŠ

U Partizanu je nosio broj 1 i igrao kao napadač, ali nikada nije dostigao visine koje su mu se predviđale.

Vukčević je u subotu uhapšen na graničnom prelazu Gostun, kada je pošao da izađe iz Srbije. Kod njega u automobilu je pronađen pištolj i 126 metaka. Zbog sumnje da je počinio krivično delo iz Zakona o oružju, Vukčeviću je određen pritvor u tom do 30 dana.

Podsetimo, Simon Vukčević je dres Partizana nosio u periodu od 2003. do 2006. godine, i za to vreme upisao 52 nastupa za crno-bele, dok se 13 puta upisao u strelce.

Sa samo 13 godine je iz rodne Podgorice otišao u omladinsku školu Partizana, a već sa 18 godina je debitovao u dresu Partizana protiv Borca iz Čačka kada je zamenio Damira Čkara. Lotar Mateus, tadašnji trener Partizana, odveo ga je na pripreme, a on je zaigrao tek po dolasku Vladimira Vermezovića.

Te sezone je upisao prve minute, a sledeće je zablistao. Postigao je 10 golova i uz Sašu Ilića postao glavni napadač Partizana. I dalje se pamti da je izabrao broj 1 na dresu jer su golmani od Ivice Kralja preko Đorđa Pantića i Nikolasa Asprogenisa izabrali brojeve 25, 27 i 30.

Često su ga nazivali „Novim Dejanom Savićevićem“, o čemu je jednom pričao i sadašnji predsednik FS Crne Gore.

„Dobili smo nekoliko izuzetno talentovanih fudbalera, što je najveći dobitak jesenjeg dela sezone. Simon Vukčević ima šansu da postane veliki as, samo treba da nastavi ovako.“

To se nikada nije desilo. Iz Partizana odlazi u Saturn, a tek u Sportingu iz Lisabona pokazuje šta je sve mogao. Uostalom i dalje se sa vremena na vreme pojavi ova njegova finta.

Osvojio je jedan kup u Portugalu (kao i kasnije u Vojvodini), a mnogo više se očekivalo od igrača koji je bio jedan od najboljih igrača mlade reprezentacije koja je 2004. godine osvojila srebro na Evropskom prvenstvu.

Vukčević je 2006. godine odlučio da nastupa za Crnu Goru, a završio je karijeru sa 45 nastupa za nacionalni tim.

„Nažalost, bio sam klinac koji je imao drugi način razmišljanja od onog koji je bio potreban. Mislio sam bitniji od trenera, predsednika, nisam dozvoljavao ljudima da mi pomognu. Tek sam kasnije shvatio kakve sam greške pravio i svima se izvinjavam zbog toga. Moje ponašanje nije bilo dobro i žalim zbog toga“, rekao je Vukčević jednom prilikom.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar