Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Matjaž Kek, selektor reprezentacije Slovenije, prokomentarisao je pobedu svog tima nad Jermenijom sa 2:1 u pripremnom meču.

Jermenija je čak u nekim statističkim kategorijama bila bolji rival, pa Kek ne može baš da bude zadovoljan pred Evropsko prvenstvo.

„Pobeda je dobra za atmosferu i zbog gledalaca. S druge strane, utakmica koja mi kao selektoru daje prostora da ispravim neke stvari. Nećete čuti klišee od mene kako su nam noge bile teške. Ovo su međunarodni mečevi, tako da sam srećan zbog pobede, ali kritikovaću igrače. Istovremeno imam vremena da analiziram stvari. Činjenica da neki standardni igrači iz kvalifikacija nisu igrali, ne može da bude opravdanje za mnogo grešaka, jer smo uvek kasnili u duelu za drugu loptu. Tako smo protivniku dali priliku da nam dođe ispred gola. Igrali smo i bez igrača koji je mogao dve tri šanse da pretvori u golove da igramo mirnije“, rekao je Kek koji je dodao da su se Verbič i Blažič povredili na poslednjem treningu pred meč.

PROČITAJTE JOŠ:

Josip Iličić je dao gol i njim praktično rešio susret, a upravo on nije dugo bio član reprezentacije.

„Ne bih da pravim cirkus od Iličiča. On je deo tima koji ga je prihvatio na svoj način. Fudbal je i karma. Često vam uzme, ali vas i nagradi. Neka mu ovo bude nagrada za sezonu koju je imao u Mariboru i naterao me da mislim kako može da nam pomogne u sredini. Nije zaostajao nimalo na treningu. Ipak, bile su i dve lopte kada je rival krenuo u kontru i pričaćemo o tome. Kao čovek, ne kao selektor, jako sam srećan da su ga i Stožice prihvatile“, zaključio je Kek.

Selektor Slovenije će 7. juna objaviti konačan spisak od 26 igrača za EP u Nemačkoj.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar