Foto: EPA-EFE/TIM KEETON

Fudbalski klub Notingem Forest pokazao je da saopštenja o regularnosti takmičenja i kvalitetu suđenja nisu deo stvarnosti samo u nekim slabijim ligama.

Forest je u poražen sa 2:0 od Evertona u nedelju i istog dana se oglasio saopštenjem tvrdeći da je nezadovoljan suđenjem.

PROČITAJTE JOŠ:

Nekada slavni klub je posebno apostrofirao arbitra u VAR sobi Stjuarta Atvela, zbog tri sporne odluke i nedosuđenih penala za Notingem Forest.

„Tri ekstremno loše odluke, tri penala nam nisu svirana i to jednostavno ne možemo da prihvatimo“, poručili su iz Foresta.

„Upozorili smo PGMOL (Sudijska organizacija) da je VAR sudija navijač Lutona pre utakmice (sa Evertonom), ali ga nisu promenili. Naše strpljenje je bilo testirano više puta. Fudbalski klub Notigem Forest će sada razmotriti svoje opcije“, napisali su iz tog kluba.

Ovakva saopštenja kojima se vrši pritisak, ili se preti radikalnim reakcijama su redovna pojava u Srbiji i domaćem fudbalu, ali ne i u Premijer ligi.

Notingem Forest se bori za opstanak i jedan od glavnih rivala mu je u toj borbi upravo Luton, pa se zbog toga Atvel našao na tapetu.

Glavni sudija na meču sa Evertonom je bio Entoni Tejlor, a posledica po Notingem Forest bila je to što mu je Everton pobegao na tabeli za četiri boda, a da je Luton samo bod iza.

Luton je prvi ispod crte na 18. mestu sa 25 bodova, Barnli je pretposlednji sa 23, a Šefild junajted je poslednji sa 16. Notingem Forest do kraja sezone ima još četiri utakmice i 26 bodova na 17. mestu tabele Premijer lige.

Do kraja ga čekaju mečevi sa Mančester sitijem i Čelsijem, te Šefildom i Barnlijem, a Luton do kraja ima mečeve sa Vulvsima, Evertonom, Vest Hemom i Fulamom, pa ima i lakši raspored do kraja.

BONUS VIDEO: Mančester Junajted, Rasmus Hojlund odlučujući penal

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar