Foto: EPA-EFE/ROMAN ISMAYILOV

Fudbaleri Ajaksa pobedili su Karabag u meču trećeg kola Lige Evrope sa 3:0 na gostujućem terenu.

Ajaks je odigrao jednu od 16 utakmica u četvrtak uveče i upisao svoju drugu pobedu, pa uz jedan remi za sada sedi na vrhu tabele sa sedam bodova.

PROČITAJTE JOŠ:

Karabag je meč završio sa dva crvena kartona, a Žulio Romao je prvi dobio već u 15. minutu. Elvin Kafarkulijev je drugi dobio u trenutku kada je već bio rešen meč u 79. minutu.

Ajaks je prvi gol dao u 36. minutu kada je Vut Vehorst poslao pas za Keneta Tejlora. Na 2:0 povisio je upravo Vehorst u 74. minutu, dok je Čuba Akpom dao treći gol u 77. minutu.

Iste večeri je i Roma slavila protiv Dinamo Kijeva sa 1:0, a jedini gol za Rimljane dao je Artjom Dovbik u 23. minutu s penala. Miler Svilar je sačuvao svoju mrežu, pa je i srpski internacionalac mogao da se raduje.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

Ferencvaroš je pobedio Nicu sa 1:0 autogolom Moiza Bombita u 15. minutu, dok je Real Sosijedad na stadionu Partizana u Beogradu pobedio Makabi iz Tel Aviva sa 2:1.

Hon Pašeko i Serhio Gomez su pogađali za španski tim u 19. i 64. minutu, dok je Dor Turgeman bio strelac za Makabi u 82. minutu. Za Sosijedad se na terenu našao i Umar Sadik, nekadašnji špic Partizana koji je navijačima ostao u lepom sećanju.

Ošer Davida je u 88. minutu dobio crveni karton u dresu Makabija, pa je taj klub završio meč sa desetoricom.

BONUS VIDEO: Gol Dušana Tadića protiv Samsuna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar