Foto: Starsport

Trener Lajpciga Marko Roze veruje da i u Beogradu može da pobedi i praktično obezbedi osminu finala Lige šampiona.

Zvezda i Lajpcig se sastaju u utorak uveče od 21 sat na stadionu „Rajko Mitić“, istom onom gde je pre pet godina dolazio kao trener Salcburga.

PROČITAJTE JOŠ:

Lajpcig je u svom gradu na „Red Bul areni“ pobedio sa 3:1 i približio se plasmanu u nokaut fazu. Sve bi, ipak, moglo da se promeni u utorak uveče.

„Nećemo biti opušteni, napetost bi trebala da postoji i stvara se. Ne osećamo se najbolje sa poslednja dva rezultata, ali uvek igramo na tri dana i uvek imamo šansu da neke stvari ispravimo i sutra hoćemo da iskoristimo tu priliku“, rekao je Roze na konferenciji dan pre meča.

Svestan je da će atmosfera na stadionu sada biti drugačija, te da igrače Lajpciga neće dočekati povici podrške kako je bilo u Nemačkoj.

„Postoje momci koji su igrali pod sličnom atmosferom. Momcima smo pokušali da prenesemo odnos kluba i navijača, da se Zvezda voli ovde. Imamo vezu energije između stadiona. Ne treba to da nas izludi, već da se radujemo. Moramo da se suprostavimo tome ako želimo da opstanemo“, dodao je Roze i naveo da Timo Verner neće moći da igra zbog temperature.

Naveo je i šta će njegova ekipa morati da radi da bi izašla kao pobednik u utorak uveče.

„Sutra ćemo morati da sprečavamo protivnapade, ali Zvezda mora da pobedi ako želi da ima još neku šansu. Sigurno će sa navijačima biti hrabri, to su pokušavali u Lajpcigu. Protiv Jang Bojsa je bilo ‘divlje’, to je nešto što će ponoviti, moramo da zadržimo hladnu glavu“, jasan je trener nemačkog tima.

Odgovorio je i na pitanje o meču od pre pet godina kada je Zvezda u plej-ofu eliminisala Salcburg zbog golova u gostima i to tako što je nadoknadila 0:2 i izvukla remi 2:2.

„Rado sam ovde, rezultat nije bio tako nepovoljan jer je bilo 0:0, kod kuće smo vodili 2:0 i na kraju smo izgubili. Mnogo je veće zadovoljsto sa navijačima, kojih je bilo tada ispred stadiona. Pred nama je izazov, volimo fubdal i zbog toga što su stadioni puni“, poručio je Roze.

Nasmejao se, ali nije hteo da otkrije ko je „anonimni partizanovac“ kog je spominjao i za kog kaže da mu nije pomogao u pripremi utakmice.

„Ne, ne, nije mi pomogao. Već sam rekao u Lajpcigu, ostaće anoniman, želi da ostane u Beogradu i da se prijatno oseća. Među nama će ostati tajna, mi smo veliki prijatelji“, naveo je Marko Roze.

BONUS VIDEO: Hvang i Bahar pred Lajpcig