Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Moglo je da bude bolje, ali ni ovo nije loše po Srbiju - Švajcarska i Danska podelile su bodove nakon što su u 4. kolu grupe 4 A divizije Lige nacija odigrali bez pobednika, 2:2.

Švajcarci su u meč ušli svesni da im „gori pod nogama“, pa su preko Rema Frojlera poveli 1:0 u 26. minutu, ali je gotovo momentalno Kristijan Eriksen uzvratio asistencijom, a Gustav Isaksen pogodio za 1:1.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, domaći tim je na poluvreme otišao sa golom viška zahvaljujući Mohamedu Amdoniju, koji je zatresao mrežu rivala u prvom minutu sudijske nadoknade.

Usledio je po jedan poništen gol, prvo Dancima u 53. minutu zbog ofsajda, potom i Švajcarcima u 74. minutu, a konačnih 2:2 postavio je Eriksen pet minuta pre poništenog gola Švajcarske.

Na kraju, Švajcarci i Danci su pobedli bodove – 2:2.

A šta to znači za izabranike Dragana Stojkovića, koji su poraženi od Španije sa 3:0? Loše je to što opstanak u A diviziji još uvek nije i matematički rešen. Dobra stvar je to što „orlovi“ još uvek drže najveći deo svoje sudbine u svojim rukama.

Trenutno, Španija je prva na tabeli sa 10 bodova, Danska ima sedam na drugom mestu, Srbija je treća sa četiri, a Švajcarska ima jedan bod.

„Orlovima“ su preostala još dva meča, protiv Švajcarske 15. novembra u Cirihu, te Danske tri dana kasnije u Leskovcu.

I oba imaju veliku težinu za izabranike Dragana Stojkovića.

Prvo sledi gostovanje Švajcarskoj, gde bi pobeda ili remi doneli i matematički opstanak u A diviziji i za naredno izdanje. No, mnogo bitnije su implikacije koje bi ta dva meča mogla da imaju na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Naime, drugo mesto na tabeli znači i čekanje rivala iz prvog šešira. Pobeda na Švajcarskom uz remi Španije i Danske ili trijumf aktuelnog prvaka Evrope u duelu ove dve selekcije znači i šansa Srbije da u Leskovcu pobedom nad Skandinavcima preskoči ovu zemlju na tabeli i prođe dalje.

Ukoliko, pak, Srbija odigra nerešeno, „orlovima“ je neophodno da Danci dožive poraz od Španije kako bi u poslednjem kolu bilo koja pobeda značila prolaz dalje.

Ukoliko se dogodi da i Srbija protiv Švajcarske, odnosno Danska protiv Španije zabeleže isti rezultat (bilo da su u pitanju pobeda, remi ili poraz), „orlovi“ bi u poslednjem kolu morali da savladaju Dansku sa tri ili više golova razlike kako bi obezbedili prolaz dalje u međusobnoj gol-razlici.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar