Foto: EPA-EFE/MAHMOUD KHALED

Reprenzetativac Saudijske Arabije Fahad Al-Muvalad pao je sa balkona i hitno je prevezen u bolnicu u Dubaiju.

CNN piše o incidentu koji se desio u četvrtak između 9 i 10 časova, kada je Al-Muvalad pao sa terase svog doma u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i sa višestrukim prelomima prebačen na lečenje.

PROČITAJTE JOŠ:

Tridesetogodišnjak je smešten na intenzivnu negu u bolnici Rašid u Dubaiju, a lokalni mediji pišu da niko nije bio sa njim u trenutku pada.

Navodno su njegovi prijatelji bili sa njim tog dana, ali su otišli ranije, dok istražni organi ispituju okolnosti u kojima se nesreća desila gledanjem video snimaka sa nadzornih kamera.

Al-Muvalad je pre samo četiri, odnosno devet dana igrao protiv Kine i Indonezije za Saudijsku Arabiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Da kontroverza u vezi sa ovim slučajem bude veća, bilo je optužbi da je princ probao da ubije fudbalera.

„Saudijski princ je je probao da ubije fudbalera. Fahad Al-Muvalad je izbegao smrt pošto su ljudi Abdulrahmana bin Musaed bin Abdulaziza upali u njegovu kuću i namerno i sa predumišljajem ga bacili sa drugog sprata“, glasila je jedna od optužbi, na koju je princ odgovorio i negirao te optužbe.

„Prvo, neka Bog pomogne da zaceli i izleči se Fahad Al-Muvalad. Drugo, ja sam u Parizu i treće, recite ‘ne’ drogama“, napisao je princ.

Naveo je i da je dobio više od jedne poruke sa sličnom sadržinom i kaže kako je „jasno da je ovo glupa i orkestrirana kampanja“.

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Fudbalski savez Saudijske Arabije je u petak poslao tim administrativnog i medicinskog osoblja da proveri stanje svog reprezentativca i igrača Al-Šababa.

Krilni igrač Al-Šababa je do sada upisao 67 reprezentativnih nastupa na kojima je dao 15 golova i podelio šest asistencija, a u karijeri je nekoliko puta imao pozitivne doping testove, zbog čega mu je 2022. izrečena i suspenzija od 18 meseci.

BONUS VIDEO: Emre Džan postiže gol za Borusiju Dortrmund iz penala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar