Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Srpski fudbaler Dušan Vlahović mogao je da ode u Real Madrid, ali se taj transfer nije obistinio.

Dušan je dobro počeo sezonu u Juventusu iz kog ga već dugo italijanski mediji sele u druge klubove, mada je srpski napadač u Torinu tek od januara 2022.

PROČITAJTE JOŠ:

„Stara dama“ je za Dušana platila 81,6 miliona evra, prva sezona nije bila idealna, ali je Vlahović ostao na ceni.

Između ostalih, u letošnjem prelaznom roku se pričalo o njegovom odlasku i u Real, posebno nakon turbulencija u Juveu zbog malverzacija prethodne uprave.

Španski mediji prenose navode Defense Central zbog čega do toga nije došlo, iako je, kako navode, Real do poslednjeg trenutka bio u igri za Vlahovićev potpis.

Vlahović je razmatran zbog odlaska Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju, ali nije bio jedini. Bili su u priči na Santjago Bernabeu i Hari Kejn, Gabrijel Žezus, Roberto Firmino i Viktor Osimen.

Kejn je otišao u Bajern Minhen, Žezus je ostao u Arsenalu, a Firmino je završio u Al Ahliju, dok je Osimen ostao u Napoliju. Džud Beligem je počeo da daje golove i uverenje da je „kraljevskom klubu“ potrebna „prava devetka“, počelo je da bledi.

Samim tim, to je bilo jedan od razloga da se odustane od Vlahovića. Iako Španci pišu da je Vlahović bio favorit Karla Ančelotija od svih pobrojanih igrača posle Kejna, u Realu su imali na umu još jedan problem.

Vlahović je u poslednjih godinu dana imao hronični problem sa povredom prepona, zbog kojih je više puta odsustvovao.

Nije bio na vrhuncu forme ni u Kataru na Mundijalu, pa su Madriđani odlučili da odustanu, kako im se, ne bi događalo da plate veliki novac, a da im se ponove slučajevi sa Edenom Azarom i Lukom Jovićem.

Osim toga, smatrali su u Realu da će zbog prepona Vlahović pre ili kasnije morati na operaciju i povukli su se. Vlahovića to neće previše tangirati jer je u novoj sezoni počeo sjajno pošto na tri utakmice Serije A ima dva gola i asistenciju.

BONUS VIDEO: Ronaldo iznerviran, Stojković bacao opremu u publiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar