AP Photo/Andrea Comas

Real Madrid pohvalio se neverovatnim uspehom, jer je postao prvi fudbalski klub, koji je u jednoj sezoni premašio zaradu od milijardu evra.

Real je ovim povodom izdao detaljno saopštenje na svom sajtu.

„Zarada u sezoni 2023/24, bez transfera igrača, dostigla je milijardu i 73 miliona evra, 27 odsto više nego što je to bio slučaj prošle sezone“, navodi Real između ostalog u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Čista zarada iznosi 16 miliona evra, a madridski klub je istakao da ostaje u stabilnoj finansijskoj situaciji uz neto procenjenu vrednost od 574 miliona evra.

Kroz tabele na sajtu porede se troškovi i prihodi u sezonama 2022/23 i 2023/24, ali bez ulaganja za renoviranje stadiona (to se nalazi u posebnoj tabeli).

„Na sportskom planu, prvi muški fudbalski tim osvojio je Ligu šampiona, šesti put u periodu od 2014. do 2024, kao i La Ligu i Superkup. Prvi košarkaški muški tim osvojio je ligu, Kup kralja i Superkup i bio je finalista Evrolige. Sve to utiče i odgovara porastu prihoda, ali logično vodi i do viših troškova, posebno u delu koji se odnosi na isplaćene bonuse igračima i stručnom osoblju“, navodi se u izveštaju sa godišnje Skupštine održane u ponedeljak.

Prihod Reala za sezonu koja je za nama iznosi milijardu i 73 miliona evra, što je 230 miliona više u odnosu na godinu ranije.

„Svi poslovi beleže napredak, osim brodkastinga – prihod od TV prava od La Lige je bio manji nego prošle sezone“, kažu iz Reala.

Takođe, navodi se da je neto dug, bez projekta renoviranja stadiona sada na osam miliona evra.

„Tokom finansijske 2023/24 godine dug je porastao na 55 miliona evra, što je rezultat investicija vrednih 267 miliona evra, bez investicije u renoviranje stadiona. Ulaganja u igrače su bila 239 miliona evra“.

Na ime poreza Real je tokom finansijske 2023/24. Španiji platio 277,1 milion evra.

Prema „Transfermarktu“ trenutna vrednost Realovog tima je 1,36 milijardu evra.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar