Foto: EPA-EFE/Tolga Akmen

Sezona za zaborav.

Loše, gore, Čelsi. Tako nekako izgleda sezona giganta iz Londona koji je uprkos basnoslovnim ulaganjima u katastrofalnom stanju.

Čelsi je odigrao jednu od najgorih sezona u istoriji. Pod novim vlasnikom Todom Bolijem, klub je doživeo dramatičan pad u svakom aspektu. Oni će sezonu završiti u donjem delu tabele Premijer lige, a u slučaju poraza u prošlom kolu mogli bi da padnu čak na 14. mesto.

PROČITAJTE JOŠ

Prema pisanju engleskog Telegrafa, najmanje jedan igrač ove sezone je zakasnio na put autobusom jer je zaspao posle treninga, dok su neki bili toliko neoprezni da se nisu ni potrudili da vežu pertle pre treninga. Nekoliko njih je otvoreno priznalo želju da napusti klub.

Frenk Lampar, privremeni menadžer kluba, redovno je isticao da igrači moraju da podignu standarde ako žele da vrate klub uspehu, ali ih nije kaznio. Ako bi igrač zaspao i zakasnio na autobus, takvo ponašanje bi se tolerisalo. Veruje se da su reakcije bile smeh ili samo odmahivanje glavom – nešto što se ne bi očekivalo u drugim velikim engleskim klubovima.

Broj igrača u timu je postao prevelik, što je dovelo do situacije da su neki od njih bili primorani da sede na podu tokom sastanaka tima. Previše igrača je dozvolilo nekima da izbegavaju pažnju tokom treninga i da rade manje nego što bi trebalo.

Prema izvorima iz Engleske, Lampar je više puta upozoravao svoj tim na potrebu da preokrene sezonu i podigne standarde, održavao je individualne sastanke sa igračima, ali te poruke nisu urodile plodom.

BONUS VIDEO Promašaj Alea sa 11 metara u najvažnijoj utakmici Borusije u sezoni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar