Foto: Starsport

Crvena zvezda je u subotu savldala ekipu Naprekta sa 2:0 golovima Duartea iz penala i Mirka ivanića, ali je i ovaj meč izazvao rekaciju zbog suđenja.

Bivši sudija i već neko vreme analitičar suđenja na terenima po Srbiji, oglasio se povodom dosuđenog penala za Crvenu zvezdu posle kojeg je Duarte doneo crveno-belima vođstvo.

Đurović se nije složio sa odlukom sudije Pavla Ilića i na društvenoj mreži X obrazložio je i zašto.

PROČITAJTE JOŠ

„Zašto ovo nije penal za Crvenu zvezdu? Zato što igrač ispravno uklizava i blokira nogom centaršut nakon čega ga u rikošetu lopta pogađa u ruku. Kada igrač ide ispred lopte da blokira šut ili centaršut, pristalica sam toga da mora da bude pažljiv i da ga je lopta pogodila direktno u ruku, mogli bismo da razgovoramo i o drugačijim posledicama, ali ovako smatram da nema elemenata za kazneni udarac“, napisao je Đurović.

On je potom detaljno obrazložio.

„Iako ne bi trebalo uopšte da ima veze, time što je igrao rukom, odbrambeni igrač nije ostvario posebnu korist ili sprečio opasan napad jer je loptu već blokirao nogom i time još više čudi reakcija glavnog sudije. U stvari, čudila je dok nisam video ko je delio pravdu. Pritisak je sigurno veliki, i mnogim sudijama nije lako, ali je ovo posledica negativne selekcije i nije baš čudno što se određena imena ponavljaju. Ovim šteti Pavle i ugledu Crvene Zvezde“.

Klub iz Ljutice Bogdana je kasnije postigao još jedan gol preko Mirka Ivanića, a u 85. minutu je Ilića u 85. minutu je Ilić pokazao i direktan crveni karton igraču Napretka, Urošu Ignjatoviću.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare