Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Crvena zvezda pobedila je Radnički iz Kragujevca u 7. kolu Superlige Srbije rezultatom 1:0, a odlučujući gol postigao je Mirko Ivanić u 85. minutu meča.

Zvezda je tako na teškom gostovanju došla do tri boda i sada posle šest odigranih mečeva ima 14 bodova uz gol razliku +15.

Radnički je sa druge strane nakon šest utakmica na kontu od sedam bodova i zauzima 11. poziciju.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je ovo meč u kome je debitovao Vanja Drkušić, štoper crveno-belih, ali se u igri zadržao samo 45. minuta, nakon kojih ga je zamenio Uroš Spajić.

Zaista nije bilo puno dešavanja u prvom poluvremenu i više smo videli pirotehnike na terenu nego šansi.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Rešio je Jung Vu Seol tešku situaciju u 26. minutu tri na jedan, nakon što je Zvezda izgubila loptu posle kornera.

Zvezda je u tim trenucima imala inicijativu, ali Radnički je uspevao da izdrži taj pritisak. Nakon kornera u 32. minutu zapretio je Drkušić, ali je golman Radničkog Lijeskić uspeo da odbrani pokušaj Slovenca.

Pogrešio je zatim golman Radničkog četiri minuta kasnije, lopta je došla do Ivana Ilića nakon lošeg ispucavanja. Zatim je kapiten crveno-belih prosledio do Dalsija, koji je loše šutirao i upropastio veliku šansu.

Jedna jaka petarda završila je i blizu nogu Vanje Drkušića pred sam kraj prvog poluvremena, pa je u nadoknadi meč dodatno produžen.

Ništa bolji fudbal nismo gledali ni u drugom poluvremenu i sve do 67. minuta bilo je mirno u Gornjem Milanovcu, gde Radnički igra svoje utakmice.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Radnički je od 78. minuta igrao sa igračem manje, pošto je Matija Gluščević dobio crveni karton.

Pritiskali su igrači Zvezde, i na kraju u 85. minutu došli su do pogotka. Tada je Mirko Ivanić dobio loptu na ivici kaznenog prostora, namestio se i sa nekih 18 metara, opalio uz desnu stativu, pored nemoćnog Lijeskića.

Odmah nakon pogotka, viđen je novi prekid. Navijači Radničkog imali su burnu reakciju iza klupe Zvezde, te su se Vladan Milojević i članovi njegovog stručnog štaba sklonili u teren, da bi potom i Feđa Dudić, trener Radničkog ušao u raspravu sa sudijama.

Trajao je taj prekid nekoliko minuta, da bi se potom meč nastavio, ali bez nove promene rezultata.

Zvezda se mučila bez Im Beom Hvanga, najboljeg fudbalera, koji će redove šampiona Srbije zameniti Fejenordom ukoliko ne bude nekih promena.


Radnički – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

(Ivanić 85)

Stadion: Stadion Metalca; Sudija: Milan Ilić;

Radnički: Lijeskić – Ćosić, Zeljković, Mitrović, Dadić (od 67. Adžić)– Ristić, Enlandu (odn 77. Bulatović) – Mirčetić (od 64. Gluščević), Ben Hasin (od 46. Ortiz), Bevis – Evandro (od 77. Turej);

Crvena zvezda:M. Ilić – Mimović, Điga, Drkušić (od 46. Spajić), Seol – Elšnik, Dalsio – Olajinka (od 61. Ivanić), L. Ilić, Puma Rodrigez (od 72. Milson) – Duarte (od 61. Endijaje);


Radnički - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare