Foto: Srdjan Stevanovic/Starspor

Fudbaleri Železničara savladali su Radnički iz Kragujevca sa 3:2 na otvaranju sezone 2024/2025 u Superligi Srbije.

Od samog početka meča bilo je jasno da su Pančevci u Leskovac (Radnički je jedan od 11 timova koji svoje utakmice igraju na tuđem stadionu kao domaćini) došli po ceo plen, a do prednosti su stigli posle samo tri minuta igre pogotkom Branislava Kneževića i to nakon sjajne akcije ovog fudbalera sa Fransisom Ezeom čiji šut je Stojan Leković uspeo samo kratko da odbije..

PROČITAJTE JOŠ...

Krenuli su Kragujevčani potom nešto otvorenije što je otvorilo dosta prostora za ofanzivce Železničara, pa je u 15. minutu Eze ponovo zablistao, sjajno poslao loptu u prostor a Dario Grgić izašao sam pred Stojana Lekovića i rutinski pogodio suprotan ugao mreže za 2:0.

Uspeli su Kragujevčani da se vrate zahvaljujući autogolu Nikole Jovanovića, koji je oštar centaršut Tomislava Dadića nezgodno zahvatio, pa doskorašnji golman Crvene zvezde Zoran Popović nije uspeo da je izbaci iz gola.

Krenuli su ponovo posle tog gola igrači Radničkog ofanzivno, i ponovo im je na to odgovorio Eze – oduzeo je loptu na sredini terena, uputio je ka Lazaru Romaniću, a nekadašnja velika nada Crvene zvezde rutinski je pogodila gol za 3:1.

U drugom delu Radnički je uspeo da smanji na 3:2 novim autogolom, ovog puta Matije Mitrovića koji je oštar centaršut Besima Šerbečića u 53. minutu prosledio u sopstvenu mrežu.

Ipak, više od toga Kragujevčani nisu mogli, pa je Železničar novu sezonu započeo vrednom pobedom protiv Radničkog i istakao kandidaturu za borbu za plasman u plej-of.

Superliga Srbije, 1. kolo

Petak

Radnički 1923 – Železničar Pančevo 2:3 (1:3)

(Jovanović 29. autogol, Mitrović 53. autogol – Knežević 3, Grgić 15, Romanić 45+3)

21.00 Napredak – Partizan

Subota

20.00 Crvena zvezda – Jedinstvo Ub

20.00 Čukarički – Radnički Niš

20.00 Mladost – OFK Beograd

Nedelja

17.30 Novi Pazar – Spartak

19.30 Tekstilac Odžaci – Vojvodina

19.30 TSC Bačka Topola – IMT

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar