Foto: Mickael Chavet / Zuma Press / Profimedia

Odlaskom In Bom Hvanga iz Crvene zvezde na Marakani su ostale upražnjene dve stvari - dres sa brojem šest i uloga organizatora igre. Dolaskom Radeta Krunića iz Fenerbahčea jedna od te dve stvari je popunjena - bivši fudbaler Milana uzeo je Hvangov broj - dok će druga stavka zavisiti od brojnih faktora.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine jedno je od tri bombastična pojačanja Zvezde u smiraj roka za registraciju fudbalera za Ligu šampiona.

Prvo je na Marakanu stigao Nemanja Radonjić, da bi nakon Krunića paraf na ugovor stavio i Silas Mvumpa, potencijalno najskuplji fudbaler u istoriji tima sa Marakane.

Šta navijači Zvezde mogu da očekuju od Krunića i da li će moći da ispuni sve ono što je Hvang donosio igri tima Vladana Milojevića?

PROČITAJTE JOŠ...

Na utakmici protiv Radničkog iz Kragujevca bilo je jasno koliko crveno-belima nedostaje igrač Hvangovih karakteristika (momak iz Južne Koreje u tim trenucima bio u Roterdamu na potpisu ugovora sa Fejenordom), i gledajući čisto fudbalski, Krunić bi trebalo da bude više nego dobra zamena za Hvanga.

Krunić je u Milan iz redova Empolija stigao kao ofanzivni vezni, ali su ga „rosoneri“ koristili na svim mogućim pozicijama u veznom redu. Prema podacima sa portala Transfermarkt, Krunić je tokom perioda u Milanu najviše igrao kao zadnji vezni (36 mečeva), potom kao ofanzivni vezni (33), ulogu centralnog veznog imao je na 32 meča, a igrao je i po potrebi levo krilo, levog veznog, desnog veznog, desnog beka i čak i štopera.

U crveno-belom neće biti tih problema, već će Krunić imati zadatak da sa Timijem Maksom Elšnikom „kvari“ igru rivala, a potom Mirku Ivaniću pomaže u organizaciji akcija u domaćem šampionatu, dok će u Evropi više fokus biti na „čitanju“ igre rivala i potom brzoj tranziciji iz faze odbrane u napad.

I, kao što smo napisali gore, sa fudbalske strane Krunić itekako ima šta da ponudi, a i iskustvo je tu, što će biti veoma značajno u Ligi šampiona.

Taktički savršen, tehnički više nego dobro potkovan, defanzivno dovoljno dobar ne samo da izvršava svoje zadatke već i da raposređuje saigrače, agresivan kad je potrebno, uz ofanzivan talenat, sjajnu distribuciju lopte i odličan osećaj za dribling, ispunjava sve preduslove da odmeni Hvanga.

Krunić je poznat kao igrač koji voli da dribla, poseduje neretko pribegava lucidnim potezima kako bi ili prošao rivala ili asistirao, a udarac sa distance mu je jedna od jačih strana – navijači Milana još uvek pamte pogodak protiv Verone iz slobodnog udarca.

Jednostavno, iako nije bio među vodećim zvezdama, Krunić je u ekipi Milana bio jedan od najstandardnijih igrača, a navijači ga smatraju i za jednog od najzaslužnijih za osvajanje šampionske titule, kao i to što je u oba polufinalna meča Lige šampiona za sezonu 2023/2024 na terenu proveo po 90 minuta (Inter u dvomeču bio bolji sa 3:0).

U Zvezdi neće biti šetanja po pozicijama, Krunić je zacementiran u sredini terena i njegov zadatak će biti da uhvati ritam i podigne nivo igre čitavog tima, što je uloga koja bi, bar prema njegovim fudbalskim karakteristikama, trebalo idealno da mu stoji.

Problem bi potencijalno mogao da nastane sa strane pritiska.

Naime, Krunić je u karijeri igrao za Donji Srem, Borac Čačak, Empoli, Milan i sad Fenerbahče, i ni u jednom klubu se nije susreo sa situacijom kakva ga je dočekala u Zvezdi – gde će biti jedan od igrača od kojih se očekuje da budu glavna poluga u igri tima koji ima ne samo šampionske ambicije u domaćim okvirima, već i želju da u Ligi šampiona ostavi koliko-toliko dobar utisak.

A kako će njegova igra biti direktno poređena sa Hvangovom, svaki Krunićev potez pristalice tima sa Marakane će gledati posebno.

Na njemu je da igrom na terenu dokaže da je dorastao ulozi lidera, te da pomogne crveno-belima da ne samo odbrane duplu krunu (i vrapcima na grani je jasno da tim sa Marakane ima ubedljivo najkvalitetniji roster, sve sem titule bilo bi čudo a duple krune veliko iznenađenje).

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar