Foto: EPA-EFE/Roberto Bregani

Sjajna priča reprezentativca Bosne.

Fudbaleri Milana izdržali su sve nalete Napolija i na kraju slavili protiv favorizovanog rivala u polufinala Lige šampiona nakon uzbudljivog dvomeča.

Milan je odbranio 1:0 sa svog terena i pred paklenom atmosferomu Napolju odigrao 1:1 u revanšu za konačan trijumf.

Nakon gola Ismaela Benasera u prvom meču, u drugom je glavna zvezda bio Rafael Leao, ali je jedan od heroja iz senke bio je Rade Krunić, srpski fudbaler koji nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, put Krunića do šampiona Italije i polufinaliste Lige šampiona nije bio ni malo lak.

Rođen u vihoru rata 1993. godine u Foči, karijeru je krenuo u rodnom mestu u lokalnnom klubu Sutjeska u kojem je debitovao sa 17 godina. Samo nekoliko meseci kasnije, postigao je gol za pobedu protiv Modriče, da bi kada je napunio 20 godina prešao u ekipu Donjeg Srema koja je tada igrala Superligu Srbije.

U Vojvodini je proveo godinu dana gde je na 40 utakmica postigao četiri gola što ga je preporučilo Veroni koja ga je otkupila za 450 hiljada evra.

Ipak, dogovor je bio da Krunić ostane u Donjem Sremu na pozajmici i ispostaviće se nikada neće obući dres Verone.

Verona je čekala da oslobodi jedno mesto za stranca u ekipi i na kraju su odlučili da uzmu 30-godišnjeg Brazilca, izvesnog Fernandinja koji nije ostavio nikakav trag i činilo se da su tada Kruniću sve lađe potonule.

Fernandinjo je u Veroni odigrao samo šest utakmica, a Krunić se vratio u Srbiju gde je počeo da igra za Borac iz Čačka i već se mirio sa činjenicom da neće biti u Seriji A.

Agent Serđo Berti se pojavio kao spasilac. Znao je da će Empoliju biti potreban pouzdan i talentovan vezista i setio se Krunića.

Foto: Spada/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pjotr Zielinski je završavao pozajmicu u Empoliju i spremao se za transfer iz Udinezea u Napoli, a na njegovo mesto je stupio Krunić, a ostalo je istorija.

Kalio se Krunić prvo u Seriji B, a potom i u Seriji A, izgradio je reputaciju zahvalnog i taktički disciplinovanog veziste. Posle četiri godine u Empoliju prešao je u Milan za 8 miliona evra.

Mnogi su bili skeptični prema odluci Paola Maldinija da Krunića dovede u Milan, ali će se ispostaviti kao jedan o njegovih najboljih poteza.

Ujedno, to je bio i prvi igrač kojeg je kao sportski direktor doveo u Milan.

„Moje prvo pravo pojačanje je bio Rade Krunić. Još godinu dana ranije smo sve dogovorili sa njim i njegovo dovođenje je bio moj prvi samostalni transfer. Što se Tea tiče, prvo sam razgovarao sa Real Madridom, dobio njihovo zeleno svetlo i onda prešao na razgovore sa igračem. Otišao sam na Ibicu da lično porazgovaramo i pričao sam sa njim kao što pričam sa sinom. Takav odnos želim da imam sa igračima i da ih prvo podržim kao mlade momke pa tek onda kao fudbalere. Sećam se kako sam ja patio zbog nekih svojih nesigurnosti dok sam bio mlad igrač. Da sam tada imao nekog da me podrži, sigurno bih bio bolji. Sada želim da moji igrači imaju tu vrstu podrške”.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Krunić je postao deo šampionske generacije Milana koja je prošle sezone vratila titulu prvaka Italije, a sada želi da vrati i trofej Lige šampiona koji su osvajali sedam puta.

U međuvremenu je postao standardni reprezentativac BiH, a sudbina je htela da svoj najveći uspjeh na međunarodnoj sceni kluba ostvari protiv čovjeka koji mu je otvorio vrata.

Krunić i njegov Milan izbacili su Napoli i Zjelinskog u četvrtfinalu Lige šampiona.

Nedavno je sa dva gola doneo i važnu pobedu reprezentaciji u meču protiv Islanda u borbi za Evropsko prvenstvo i još jednom potvrdio da igra najbolji fudbal u životu sa nepunih 30 godina.

Nakon titule sa Milanom se prošlog leta oženio se svojom izabranicom Ivanom Topalović u Sremu, u krugu najbližih prijatelja i rodbine.

Njih dvoje su u dugoj vezi, a verili su se krajem 2020. godine.

View this post on Instagram

A post shared by Ivana Krunic (@ikacaaaa)

BONUS VIDEO Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar