Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Rade Bogdanović kritikovao je Dragana Stojkovića Piksija, selektora fudbalera Srbije, i Fudbalski savez Srbije.

Bogdanović je poznat javnosti kao neko ko otvoreno govori o svim fudbalskim temama, a ovoga puta je komentarisao stanje u FSS-u, kao i odluke selektora Srbije.

Mnogi reprezentativci Srbije su otkazali učešće na predstojećim utakmicama Lige nacija, među kojima su Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić.

Srbiju očekuje najpre utakmica protiv Španije, aktuelnog prvaka Evrope, u Beogradu u prvom kolu, na stadionu „Rajko Mitić“ (četvrtak, 20.45 časova) u A diviziji Lige nacija.

Pročitajte još

„Razlog je nezadovoljstvo selektorom. Zato nisu hteli da dođu da igraju. Možda Vlahović neće da igra desnog veznog kao što je igrao za reprezentaciju. Meni je bilo nelogično da selektor posle tri godine promeni prvog golmana na Evru. Obrazloženje je bilo šturo. Nismo dobili ništa posle tog takmičenja. Bilo bi korektno da se izašlo sa izjavom, ono na aerodromu je bilo u prolazu i bez poštovanja prema fudbalskoj Srbiji. Mislim da ovih šest fudbalera nisu hteli da igraju, izmislili su razlog. Privatan razlog? Igraš protiv prvaka Evrope“, rekao je Rade Bogdanović na „Blic TV“.

Poručio je da u celom Savezu vlada komična situacija.

„Rekao je (prim.aut. selektor Piksi) da su oni koji iskoriste šansu na ovim utakmicama zabetonirani u nacionalnoj selekciji. Ako bude napravio rezultat i ostao u svom sedlu, mislim da će to da bude tako zbog njegovog stava i sujete. Za mene jako komična situacija u FSS“.

Uporedio je Dragana Džajića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije, sa Džoom Bajdenom, aktuelnim predsednikom Sjedinjenih Američkih Država.

„Evo Džo Bajden se neće kandidovati. On je naš Bajden. Ima 78. godina, vreme mu je da ide, ako imalo ima morala i poštenja. Idealni kandidati bi bili Nemanja Vidić, Vlada Jugović, sijaset njih. U Evropi na njihovo ime ustaju. Jugović se bavi uzgojem duvana i vina, umesto da bude u FSS-u“, rekao je Bogdanović.

Podsećamo, nedavno je Smenjen Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS-a, kao i Miroslav Tanjga, direktor sportskog sektora.

Kako je Rade Bogdanović govorio o Piksiju?

I pre je nekadašnji napadač oštro kritikovao srpskog selektora, pa je tako bilo i nakon fijaska Srbije na Evru.

„Orlovi“ su zauzeli poslednje mesto u grupi sa Slovenijom, Danskom i Engleskom, sa samo jednim bodom.

„Selektor je lepo to sve ispričao. Nahvalio se kao što se nahvalio svih ovih godina. Njegov najveći problem je što on još igra fudbal, što je samoljubiv, izuzetno sujetan i nije objektivan. Zasmetala mi je njegova sujeta kako niko nije očekivao da nas neko udara kao vreću, čovek ima milion i po evra godišnju platu. On priča da je neko očekivao da nas udaraju kao vreću. Pa selektore, mi smo te doveli da nas ne bi udarali kao vreću. Dali smo ti platu. Dali su ti da se izdigneš iznad tima, iznad Fudbalskog saveza Srbije. Niko ništa ne sme da te pita“, rekao je Rade Bogdanović jednom prilikom posle neuspeha na Evru.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar