Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi podelio je utiske posle pobede nad Švedskom

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Srbija je u Stokholmu pobedila Švedsku sa 3:0, u poslednjem pripremnom meču za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Strelci su bili Sergej Milinković-Savić u 18, Aleksandar Mitrović u 60. i Dušan Tadić u 70. minutu, pa su „orlovi“ popravili utisak posle poraza od Austrije pre četiri dana.

Stojković smatra da od pobede ne treba praviti euforiju, pred prvi meč u grupi C na Evru, gde Srbija igra sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

„Odigrali smo na visokom nivou, pre svega u taktičkom smislu. Pobedili jesmo, vraćamo se kući da vidimo svoje porodice i to je to… Mislim da su momci delovali koncentrisano, o motivaciji da ne govorim. Bitno je da nam se nisu ponavljale neke stvari od ranije. Ne treba praviti neku euforiju od ovoga, treba ostati skroman i treba očekivati još bolju Srbiju u Nemačkoj posle dobrog i kvalitetnog rada“, rekao je Stojković za RTS.

Na konstataciju novinara da je konačno sistem 3-5-2 izgledao dobro i da je implementiran presing o kom se pričalo, Piksi navodi da to nije izgledalo loše u meču sa Šveđanima, koji su ipak imali mnogo prilika da zatresu mrežu Srbije.

„Vama verovatno koji gledate sa strane to izgleda super, meni nije to loše, ali ima tu još stvari koje mogu da se poprave. Ja sam neko ko u stvari gleda greške i gleda ono što bi trebalo popraviti, a javnost gleda ono što je dobro. Nema veze, dobra utakmica, takmičarski, bez obzira na to što je prijateljska. Izgledala je takmičarski, igrači su dali veliki udeo što se fizičkog angažmana tiče. Mislim da su i izmene doprinele da ovako pobedimo i srećni se vratimo kući“, konstatovao je Piksi.

Srbija počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu 16. juna utakmicom protiv Engleske od 21 sat u Gelzenkirhenu, a nakon toga 20. i 25. juna igra protiv Slovenije i Danske u Minhenu.

BONUS VIDEO: Zvezda vs Željo, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare