Foto: Sergei Mikhailichenko / Zuma Press / Profimedia

Nakon kazne za Mirlinda Dakua, reprezentativca Albanije, koji je suspendovan na dve utakmice zbog vređanja Srbije i Severne Makedonije posle utakmice gupne faze EURO 2024 protiv Hrvatske, stigla je i reakcija Fudbalskog saveza Srbije.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Iz FSS su poručili da će „zvaničan stav u vezi sa kaznama imati kada bude kompletna istraga završena“, kao i „kada UEFA bude donela konačne odluke po svim tačkama istrage, odnsosno žalbe, odnosno kada FSS bude zvanično obavešten o tome.“

Podsećamo, Daku je nakon meča koji je okončan rezultatom 2:2 uzeo megafon i zajedno sa navijačima Albanije vređao Srbiju i Severnu Makedoniju.

Zbog toga je kažnjen sa dva meča suspenzije:

„Disciplinska komisija je suspendovala igrača Fudbalskog saveza Albanije Mirlinda Dakua na ukupno dve (2) utakmice reprezentativnog timskog takmičenja UEFA za koje bi inače imao pravo igranja, zbog nepoštovanja opštih principa ponašanja i zbog kršenja osnovnih pravila pristojnog ponašanja, kao za korišćenje sportskih priredbi za manifestacije nesportskog karaktera“, navedeno je u poruci UEFA.

On će tako propustiti treći meč grupne faze protiv Španije, a u slučaju da Albanija izbori prolaz dalje, neće biti na raspolaganju selektoru Silvinju za potencijalni meč osmine finala.

Takođe, zbog ponašanja navijača kažnjeni su i FS Hrvatske sa 28.000 evra, te FS Albanije sa 47.500 evra.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar