Foto: Printscreen Twitter / Pablo Mascoro

Legendarni fudbaler Antonio Karbahal preminuo je ove nedelje, a informacija o smrti se proširila u utorak popodne.

Čuveni „La Tota“ je igrao na poziciji golmana, a ostao je upamćen kao prvi čovek koji je igrao na pet Svetskih prvenstava. Tim povodom se oglasio i prvi čovek svetske kuće fudbala Đani Infantino.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sa velikom tugom sam saznao za smrt Antonija Karbahala, prvog igrača koji je igrao na pet Mundijala. Šaljem iskrenu poruku saučešća njegovoj porodici i svim meksičkim navijačima koji tuguju zbog ovog gubitka“, napisao je Infantino.

Karbahal je nastupao na prvenstvima u Brazilu 1950, u Švajcarskoj 1954, zatim u Švedskoj 1958, u Čileu 1962. i u Engleskoj 1966. godine.

Čovek poznat i kao „El Sinko“ je držao rekord samostalno čak 32 godine dok ga nije izjednačio legendarni Lotar Mateus na prvenstvu 1998. godine.

Kabrahal je odigrao 48 utakmica za svoju zemlju od čega je 11 mečeva bilo na Mundijalima, što je dodato na 409 utakmica na klupskom nivou.

Veći deo svoje karijere proveo je u meksičkom Klub Leonu, čak 16 od 18 godina karijere i tamo je odigrao 364 meča.

„Don Antonio, legende nikad ne umiru. Uvek ćemo pratiti vaše ruke, čast je što smo bili vaš tim“, poručili su mu iz kluba. Samo petorica igrača ukupno su uspela da urade ono što je uradio Karbahal, da igraju na pet Mundijala.

Jedan je Lionel Mesi, drugi je Kristijano Ronaldo, treći je Andres Guardado i četvrti je spomenuti Mateus.

BONUS VIDEO: Jedan od najlošijih penala ikada izvedenih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar