Foto: Profimedia

Roberto de Zerbi napušta Brajton, pa klub traži novog trenera.

Najpouzdaniji insajder Fabricio Romano najavio je da će Fabijan Hurceler (31) preuzeti engleskog premijerligaša i tako postati novi najmlađi trener u istoriji Premijer lige. Naime, Hurceler bi pretekao Krisa Kolmana koji je sa 33 godine predvodio Fulam.

PROČITAJTE JOŠ

Pre nego što se posao zvanično završi, Brajton mora da dogovori kompenzaciju sa Sent Paulijem, nemački klub koji je u nedavno završenoj sezoni pod vođstvom Hurcelera osvojio 2. Bundesligu i tako obezbedio plasman u najviši rang. Prema Romanovim rečima, završetak pregovora se očekuje ove nedelje.

Hurceler je rođen u Hjustonu 1993. godine, ali ima nemačko i švajcarsko državljanstvo. Igrao je na poziciji centralnog veznog, igrao je za omladinske selekcije Bajerna i Hofenhajma, drugi seniorski tim Minhena 1860 i nemačke četvrtoligaše i petoligaše Ajmsbuteler i Pipinsrid.

Igračku karijeru je završio 2022. godine i posvetio se trenerskom poslu. Bio je igrač-trener u Pipinsridu, zatim pomoćni trener nemačkih U-18 i U-20 reprezentacija, a zatim pomoćnik u St. Pauli, nakon čega je u decembru 2022. postao prvi trener. U 55 utakmica na klupi St. Paulija je zabeležio 36 pobeda, 11 remija i osam poraza.

Skaj Sports piše da je Brajton posle „analize podataka“ izabrao Hurcelera, a klub je inače poznat po tome što se pri transferu fudbalera više od drugih oslanja na analitiku.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar