Foto: TANJUG/AP Photo/Ian Walton

Fudbaler Arsenala Deklan Rajs popravio je formu otkako je stigao u londonski tim, "tobdžije" su postale jedan od favorita za osvajanje titule.

Kad pred očima imamo sportiste kao što je Novak Đoković ili neki drugi vrhunski as, reklo bi se da se podrazumeva da maksimalno vode računa o tome šta jedu i piju svakog dana da bi bili na svom nivou.

PROČITAJTE JOŠ:

Odricanja su u tom smislu nešto što je takođe nezaobilazno. Zanimljivo je da je Rajs išao u suprotnom smeru da bi svoju igru doveo na viši nivo.

To je čovek koji je došao u Arsenal za rekordnih 105 miliona funti, otkrio za Men’s Health kada je pričao o tome kako je promenio svoju dijetu.

Mnoge od nas će začuditi da je potez koji mu je delom promenio formu, odluka da jede nešto što i svi mi jedemo u manjoj ili većoj meri.

„Pre utakmice uzmem četiri palačinke, polivene sirupom ili medom. Kunem se Bogom, to je nešto najbolje na svetu. Kad sam došao u Arsenal, video sam da ih i drugi igrači jedu i zapitao sam se: ‘Šta se dešava ovde’, ali iskreno, ovo je bilo nešto što menja igru“, rekao je Rajs.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

„Ne razumem nauku iza toga, šta je u njima ili nešto slično, ali mi daju takav energetski udarac i naboj. Mislim da sam zbog toga mogao da trčim okolo po terenu u ovoj meri. Kad bismo igrali u 17.30 ponekad bih pojeo i po osam palačinki za jedan dan“, objasnio je igrač Arsenala.

Deo njih pojede za doručak, deo neposredno pre utakmice, oko dva sata posle doručka. Englezi ga posle prve sezone u Arsenalu smatraju jednim od najboljih fudbalera na svetu, a konkurencija je Rodriju iz novog-starog šampiona Mančester sitija, za najboljeg organizatora igre u Premijer ligi.

BONUS VIDEO: Navijači podigli Hvanga na tribinu i pevali mu pesmu o Brus Liju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar