Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Fudbalska reprezentacija Portugala savladala je Češku sa 2:1 u meču 1. kola F grupe Evropskog prvenstva nakon preokreta.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Od samog početka meča, pa sve do same završnice utakmice, viđena je dominacija Portugala.

PROČITAJTE JOŠ...

Napadali su Portugalci iz minuta u minut, pritiskali, ali je nedostajao završni pas, pa su Česi posle prvih 45 minuta gotovo savršenom disciplinom u zadnjoj liniji uspeli da sačuvaju mrežu.

A koliko su Portugalci bili bolji pokazuje i podatak da je Češka u prvom poluvremenu samo četiri puta prešla na polje rivala u pokušaju da krene u napad.

Sa druge strane, Kristijano Ronaldo je propustio šansu da obori rekord i postane najstariji strelac u istoriji Evropskih prvenstava, pošto je njegov šut Jindrih Stanek uspeo da zaustavi u situaciji „jedan na jedan“, pa je rezultat posle prvog dela bio 0:0.

Početkom drugog dela ista slika – Portugalci su napadali ali jalovo, dok je Češka više razmišljala o odbrani svog gola. Otuda je u 62. minutu Lukaš Provod zakucavanjem lopte u mrežu Portugala izazvao delirijum na stadionu, a Portugalcima zimu uvukao u kosti.

No, samo sedam minuta kasnije Robin Hranač je napravio prvi korak ka statusu apsolutnog tragičara utakmice, pošto je nakon pravog karambola loptu sproveo u svoju mrežu.

Stigli su Portugalci potom do drugog gola kada je Kristijano Ronaldo pogodio stativu udarcem glavom a na odbitak natrčao Diogo Žota. Ipak, gol je poništen zbog ofsajda Ronaldovog ramena.

I sve je vuklo ka tome da će biti nerešeno, kada se pojavio Fransisko Konseisao. Nakon prodora po levom boku i centaršuta Konseisao je bio na pravom mestu, iskoristio klizanje Hranača i pogodio za 2:1 u drugom mnutu sudijske nadoknade.

Tako je Portugal stigao do važne pobede, dok su Česi ostali bez boda zahvaljujući Hranaču, koji je uspeo da preotme Ronaldu status apsolutnog tragičara meča.

Portugal – Češka 2:1 (0:0)

(Hranač autogol 69, Konseisao 90+2 – Provod 62)

Stadion: Lajpcig; Sudija: Marko Gvida (Italija)

Portugal: Diogo Kosta, Dalot, Pepe, Ruben Dijas, Kanselo, Bernardo, Bruno Fernandes, Vitinja, Nuno Mendes, Ronaldo, Leao

Češka: Stanek, Holeš, Hranač, Krejči, Coufal, Šulc, Souček, Provod, Doudera, Kuhta, Šik

Standings provided by Sofascore

Portugal - Češka 2:1 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare