Partizan vs KAA Gent Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Nova runda evropskih utakmica, nova bruka srpskog fudbala i još jedan pokazatelj da iz nedelje u nedelju "najvažnija sporedna stvar na svetu" nezadrživo tone - bar kada je Srbija u pitanju.

Pred mečeve plej-ofa bilo je jasno da timove iz Superlige ne očekuje lak zadatak.

Crvena zvezda je gostovala Bode Glimtu u Norveškoj u kvalifikacijama za Ligu šampiona, TSC je u Mađarskoj igrao protiv izraelskog Makabija iz Tel Aviva, dok je Partizan na svom terenu dočekao Gent.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon odigranih prvih 90 minuta, jasno je da su klubovi iz Srbije u velikom problemu – Zvezda je sa 2:1 izgubila pred revanš na svom terenu, Partizan sa 1:0 pred gostovanje u Belgiji, a TSC doživeo debakl – 3:0.

Ovo ujedno znači i da je nacionalni koeficijent od početka sezone – pola boda.

Naime, na 13 mečeva od početka evropskih nadmetanja u takmičarskoj 2024/2025, klubovi iz Srbije su slavili samo dva puta (Radnički savladao Mornar 1:0, Vojvodina Maribor 1:0), uz jedan remi (Partizanov posle 120 minuta protiv Lugana – za koeficijent se u slučaju produžetaka gleda rezultat posle produžetka), i čak deset poraza.

Po tome je srpski fudbal, u ovom trenutku, najgori u Evropi, i deli to mesto sa Lihtenštajnom.

Ostaje nam da vidimo da li sledeće nedelje može nešto da se popravi, ili nas očekuje nastavak totalnog „raspada“ srpskog fudbala…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare