bufon
Foto: EPA-EFE/ESTELA SILVA

Nestvarne cifre

Legendarni golman Đanluiđi Bufon (45) karijeru bi mogao da nastavi u Saudijskoj Arabiji. Italijanski mediji tvrde da je jedan od najboljih golmana svih vremena dobio ponudu vrednu 15 miliona evra za sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Đanluiđi Bufon ima 45 godina i još uvek je aktivan između stativa. Ikona italijanskog i svetskog fudbala trenutno je pod ugovorom sa Parmom, a iako će u januaru sledeće godine proslaviti 46. rođendan, mogao bi da ga dočeka u dresu svog novog kluba.

Kako prenose italijanski mediji, Bufon je dobio neverovatnu ponudu Saudijske Arabije. Neimenovani klub mu nudi ugovor i 15 miliona evra za narednu sezonu.

Tako bi Gigi mogao da dobije zaista neverovatan ugovor za 45-godišnjaka. Ostaje da se vidi da li će ga prihvatiti i u kom klubu bi mogao da završi.

Saudijska Arabija je u proteklom periodu u svoju ligu dovela mnoga velika imena svetskog fudbala. Sve je počelo Kristijanom Ronaldom i ugovorom od 200 miliona evra, da bi se nastavilo sa Karimom Benzemom i ostalima.

Fudbalski hleb u ovoj zemlji zarađivaće igrači poput Marsela Brozovića, N’Golo Kantea, Rubena Nevesa i mnogih drugih zvezda.

Điđi Bufon je karijeru počeo 1995. godine u dresu Parme. Najbolje dane proveo je u torinskom Juventusu, a kratko je proveo i u Pari Sen Žermenu.

Vratio se u Parmu 2021. nakon što mu je istekao drugi ugovor sa Juventusom. Nameravao je da završi karijeru u ovom klubu, ali je stigla ponuda koja ga je naterala da razmisli.

Bufon će svoju bogatu karijeru završiti bez trofeja Lige šampiona, ali sa brojnim klupskim i pojedinačnim trofejima. Najveća titula je osvajanje Svetskog prvenstva 2006. sa reprezentacijom Italije.

Za Azure je Điđi nastupio na čak 176 utakmica, poslednji put 2018. godine.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar