Dušan Vlahović i Paul Pogba Foto: Agn Foto/LiveMedia / ipa-agency. / IPA / Profimedia

Fudbaler Juventusa Pol Pogba po svoj prilici neće još dugo ostati član torinske "stare dame" i ostati u timu sa srpskim fudbalerom Dušanom Vlahovićem.

Ovu informaciju u nedelju donose fudbalski novinari sa „čizme“, a Fabricio Romano, jedan od njih, javlja da su se klub i fudbaler već dogovorili u vezi sa prekidom saradnje.

PROČITAJTE JOŠ:

Pogba će biti dostupan treneru Tijagu Moti od marta, ali Mota na njega ne računa iz bar dva razloga. Najpre, zato što je Pogbu „nasledio“ od svog prethodnika Maksa Alegrija, a potom i zbog Pogbinog skandala sa pozitivnim doping testom.

Pogba je prvobitno zbog pozitivnog testa na metabolite testosterona i izrečena mu je kazna od četiri godine zabrane igranja fudbala.

To bi mu verovatno i okončalo karijeru da Sud za sportsku arbitražu u Lozani odluku donetu ovog proleća, nije pre nekoliko dana preinačio i skratio suspenziju na 18 meseci.

S obzirom na to da je Francuz neaktivan od prošlog septembra, to bi značilo da od januara 2025. može da trenira sa Juventusom, a od marta da igra.

Do toga, kao što vidimo, neće doći, pa će Pogba biti slobodan da traži novu sredinu i verovatno treći klub u profesionalnoj karijeri, jer je do sada po dva puta boravio u Mančester junajtedu i Juventusu.

Osvajao je titule u Italiji, kupove u toj zemlji i Engleskoj, Ligu Evrope, dok je sa reprezentacijom Francuske bio šampion sveta 2018. i osvajač Lige nacija u izdanju 2020/2021, između ostalog.

Inače o skraćenju perioda suspenzije se oglasio i sam fudbaler, osvajač trofeja Mundijala iz 2018.

„Noćna mora je konačno završena. Radujem se danu kada ću moći ponovo da sledim svoje snove. Uvek sam govorio da nisam namerno prekršio antidoping pravila. Igram pošteno, ovim putem želim da se zahvalim Sudu za sportsku arbitražu, koji je čuo moje objašnjenje. Ovo je bio veoma uznemirujući period u mom životu. Jedva čekam da se vratim na teren“, izjavio je Pogba.

BONUS VIDEO: Sergej Milinković Savić postiže gol protiv Al Rajana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare