Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Sudiće im se zbog laganja.

Tužilaštvo u Osijeku podiglo je optužnice protiv hrvatskih fudbalskih zvezda Luke Modrića i Dejana Lovrena zbog davanja lažnih iskaza sazanaje „Jutarnji list“.

PROČITAJTE JOŠ

Dejan Lovren je optužen da je 1. septembra 2017. godine u Županijskom sudu u Osijeku počinio navedeno krivično delo iako ga je prvostepeni sudija upozorio da je dužan da govori istinu i da je davanje lažnog iskaza krivično delo.

Optužen je da je svesno neistinito izjavio da je potpisao aneks svog ugovora o profesionalnom igranju ubrzo nakon što je potpisao ugovor o profesionalnom igranju sa svojim matičnim klubom, iako je znao da je to netačno.

Okrivljeni se tereti da je svesno lažno naveo da je svojeručno potpisao tri pisma (pisma upućena matičnom klubu u kojima se u njegovo ime traži isplata određenog procenta transferne naknade i koja sadrže potpis njegovim imenom), kao i kao lažno navodeći da je tih dana bio u Hrvatskoj i da je lično otvorio poseban račun u banci u Zagrebu i da je na dan uplate lično prebacio novac na žiro račun treće osobe, iako je svestan da je u to vreme bio u Francuskoj

Luka Modrić je optužen je da je svesno neistinito izjavio da je svaki put kada bi produžio profesionalni ugovor potpisao anekse ugovora o profesionalnom igranju (regulisana podela transferne naknade između njega i matičnog kluba) i da je te anekse ponovo potpisao nakon odlaska iz matičnog kluba.

On je optužen da je znao da to nije tačno jer je navedene anekse ugovora potpisao kada je napustio matični klub.

Okrivljeni se tereti da je svesno neistinito prilikom predstavljanja dela zapisnika o saslušanju u istrazi izjavio da je prilikom davanja iskaza u istrazi samo razmišljao o regulisanju građanskopravnog odnosa sa trećim licem i da je u istrazi nije naveo da je naknadno potpisao anekse ugovora sa matičnim klubom, iako je znao da to nije tačno.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar