Foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je da se sprema za mečeve u Ligi nacija i već u prvom će imati ozbiljan izazov.

Ne samo što u Beograd stiže Španija kao aktuelni prvak Evrope, koji se titulom okitio na ovoletošnjem turniru u Nemačkoj, već i zbog činjenice da će Dragan Stojković Piksi imati oslabljen sastav na koji može da računa.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle otkaza Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića i Dušana Vlahovića, ni Nemanja Maksimović, Aleksa Terzić i Miloš Veljković nisu bili na treningu u Staroj Pazovi.

Kako nezvanično saznajemo, Veljković je morao da otkaže zbog povrede, Maksimović nije siguran da li će moći da nastupi, baš kao ni Terzić.

Za sada nije definitivno da će druga dvojica biti odsutna, mada je Piksi već sada na mukama jer sat otkucava.

Do meča sa Španijom ostala su samo tri dana (četvrtak, 20.45), a do utakmice sa Danskom u gostima još šest (nedelja, 18.00).

Inače, Mitrović i Milinković-Savić su naveli povrede kao razlog izostanka, a Vlahović izostaje iz privatnih razloga.

Veljković zbog povrede noge nije igrao ni poslednji meč Verdera protiv Borusije Dortmund pre tri dana, dok mu je poslednji meč bio 24. avgusta.

Kada je reč o Maksimoviću, on je u nedelju bio van sastava za meč sa atinskom Kaliteom, dok je Terzić propustio poslednje dve utakmice u Salcburgu. Poslednju je odigrao 21. avgusta protiv Dinamo Kijeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

BONUS VIDEO: Gol Kelna protiv Šalkea iz brzog kontranapada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare