Euro 2024 fudbalska utakmica Slovenija vs Srbija Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Reprezentacija Srbije odigrala je u drugom kolu Evropskog prvenstva sa Slovenijom nerešeno 1:1, a dan posle meča o utakmici je pričao selektor Dragan Stojković Piksi.

On je ponovo naglasio da je Srbija u mnogim segmentima dominirala protiv Slovenaca.

PROČITAJTE JOŠ

„Da se vratim na jučerašnju utakmicu, ovaj turnir je izuzetno važan i vrlo neizvestan. Nemate nijednu ekipu koju možete da potcenite, ako vidite našu grupu, sve je gol plus ili minus. Igra se tvrdo. Ono što mi se sviđa kod nas je da smo takmičarski nastrojeni i da verujemo do kraja da možemo do pozitivnog rezultata. Što se statistike tiče – mi smo juče imali 56 odsto procenat poseda lopte, uputili smo 15 udaraca na gol. Napravili 540 pasova, tačno 200 više od Slovenije, to govori o dominaciji, od toga 480 tačnih pasova. Znate koliko smo centaršuteva uputili – 33. To govori u prilog tome da želimo da igramo ofanzivno, bilo bi zabrinjavajuće i veliki znak pitanja da smo tim koji ne šutne na gol. Navešću primer Podgorice gde smo bez šuta na gol pobedili sa 2:0, na čistu rutinu. To je zabrinjavajuće“.

On je novinarima otkrio i probleme sa kojima se Srbija suočila tokom tog duela.

„Ovi brojevi govore da možemo da bude ponosni na momke, voljni momenat je na visokom nivou i nije lako igrati. Još kada su dvojica ili trojica naših igrača kolabirali po vrućini od 15.00, zamislite koliko je teško bili igrati. Gol je posledica naše individualne greške, ako pogledate parametre ne treba biti nezadovoljan, mi sami odlučujemo o sopstvenoj sudbini. Morate da pobedite nekog. Na tom segmentu radimo.“

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare