Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

Dragan Stojković Piksi, selektor reprezentacije Srbije, izneo je svoje utiske o meču sa Austrijom u kom su "orlovi" doživeli poraz sa 2:1 u Beču.

Srbiji je ovaj meč poslužio kao jedna od dve provere pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

„Osećanja su pomešana, krivo mi je što smo izgubili. Zadovoljan sam reakcijom i uopšte svim što se dešavalo u drugom poluvremenu. Bili smo jako blizu drugog gola. Nismo zaslužili da izgubimo. Dobar test protiv jake i kompaktne ekipe kao što je Austrija, to je nešto što nas čeka u Nemačkoj“, počeo je Piksi za „RTS“.

Sledi analiza i mnogo posla za trenere.

„Dobra provera. Ima loših stvari, ali i dorbih. Nema spavanja za trenere, radićemo video analizu, želim sutra dobar sastanak i u tom video delu da igrači vide gde su bili dobri, a gde loši“, dodao je Stojković.

PROČITAJTE JOŠ:

Upitan je zašto Srbija ne može dobro da otvara utakmice, pošto je protiv Austrije nakon 13 minuta imala dva gola zaostatka, a to nije prvi put da se tako nešto dešava.

„To je za anlizu, Krenuli smo sa četvoricom su liniji. Nešto me je uverilo da nije to to. Moramo da se vratimo na ono što najbolje zbnamo. Da izađemo visoko, da napadnemo protivnika i kroz naš stil igre dođemo do rezultata“, objasnio je Piksi.

Nada se da će šanse biti bolje korišćene na Evru.

„Mi smo bili dva gola uminusu. Imali smo nekoliko šansi u prvom poluvremenu, velikih. Nismo iskoristili, ali daj Bože da iskoristimo kad treba, tamo u Nemačkoj.“

Bilo je manjih problema sa fizičkokm spremom nekih igrača.

„Biće prava Srbija u Nemačkoj. Sledi dobra analiza. Imamo i Švedsku odličnog rivala, sabraćemo utiske i videćemo šta je nabolje što Srbija može da pruži i sigurno će ove dve utakmice dati barem meni mnoge odgovore, što se tiče igrača i njihove forme. Imali smo problema sa Kostićem, Spajić je tražio izmenu, Lukić nije spreman za 90 minuta… Rešavaćemo probleme u hodu, imamo dovoljno vremena. Utakmica odlična za analizu. Nisam srećan što smo izgubili, ali sam srećan što smo bili hrabri i malo je falilo do pozitivnog rezultata“, zaključio je Piksi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare