Da li se Vanja Milinković Savić tukao na Evropskom prvenstvu
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srbija u četvrtak počinje novi ciklus Lige nacija, prvi rival će biti evropski prvak Španija na "Marakani" (20.45), a selektor Dragan Stojković osvrnuo se i na izostanak golmana Vanje Milinković-Savića.

Selektor Stojković Piksi obratio se pred nove izazove, prvo je pričao opširno o krahu na Evru, pa o spisku „orlova“, pehovima i svemu što je zadesilo reprezentaciju i posle EP.

Čak osmoricu igrača sa Evropskog prvenstva izostavio je sa spiska, da bi potom poziv otkazali najbolji igrači. Dušan Vlahović je iz porodičnih razloga odlučio da preskoči ovo okupljanje, a zbog povreda su otkazali i Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, dok se ne zna status Luke Jovića koji se takođe povredio.

PROČITAJTE JOŠ

“Što se tiče Mitrovića, požalio se na bol u zadnjoj loži, to je bil 24. avgust ili tako nešto. Sergej mi je rekao da prima injekcije zbog spazma u donjem delu leđa. Moram da verujem igračima. Što se tiče Vlahovića tiče, porodilčni problemi su u pitanju, niti ulazim, niti ću ikada ulaziti u privatne stvari igrača. Normalno je da će biti spekulacija, s pravom. Kako igraju za klub onda a ne mogu za reprezentaciju? To morate njih da pitate“, poručio je selektor Stojković.

Osvrnuo se i na situaciju oko golmana Vanje Milinković-Savića, koga nema ovaj put, a pričalo se da je došlo do sukoba u jednoj kafani u Nemačkoj tokom boravka na Evropskom prvenstvu.

„Da pomenemo Vanju Milinković-Savića, pošto su neki protumačili da je to šok što nema Vanje. Ja sam dan pred objavljivanje spiska sa njim pričao, on mi je rekao da je imao problem sa kukom, kad je pao. Rekao mi je i da će braniti za Torino, ali je zamolio da preskoči reprezentaciju ovaj put, da je dobar tajming da ovu pauzu iskoristi da se oporavi. Rekao sam: OK, prihvatam i to je to“.

Nadovezao se na određene kritike i na svoj račun, koje baš nisu u vezi sa fudbalom, pa odgovorio na priče o tome da je alkoholičar.

Pričao je selektor detaljno na brojne teme, između ostalog, otkrio je i zašto u reprezentaciji Srbije više nema Darka Lazovića.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar