Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

I tako dok mi čekamo odluku "odozgo" šta će biti sa Draganom Stojkovićem Piksijem, selektorom Srbije, drugi igraju fudbal i uživaju na Evru 2024.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Svi se nekako bore, trude se, daju sve od sebe, ali se to i vidi za razliku od srpskog „davanje svega od sebe“.

PROČITAJTE JOŠ:

Naš tim je „dao sve od sebe“ i postigao je najmanje golova na Evropskom prvenstvu od 24 reprezentacije, samo jedan, „dao je sve od sebe“ i bio je jedina ekipa od 24 koja u Nemačkoj nije povela u porazu ili je pobedila na kraju.

Svi su uložili bar neki napor da nešto učine, napravili su neki trzaj, možda su poveli i slučajno, možda su i pobedili slučajno, ali Srbija nije mogla ni to.

Evo poslednjih primera, Gruzija je u osmini finala vodila protiv Španije, Slovaci su vodili protiv Engleza. Da se vratimo i ranije u grupe… Albanci su vodili protiv Italije, Škoti protiv Švajcaraca, Hrvati protiv Italije, Česi protiv Portugala, Poljska protiv Holandije. Pišemo o ekipama koje su napustile Evro.

Foto: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Pa, Ivan Šranc, reprezentataivac Slovačke dao je sam tri puta više golova od Srbije.

Ali da se prisetimo i izjava Dragana Stojkovića i čime je tačno ponosan posle fijaska Srbije na Evru 2024.

„Nismo se obrukali, niko nas nije pobedio sa 5:0, da nam se smeju i vređaju“, „idemo dalje, glavu gore, momci zaslužuju čestitke za borbenost, zalaganje, trčanje“, „sigurno je da imate razočaranja, ali nije smak sveta, pokazali smo dobro lice, nismo se obrukali“, „ovo je veliki uspeh za srpski fudbal da smo došli ovde i bili deo Evropskog prvenstva posle mnogo godina“, „to je to, žao mi je što nismo napravili taj mali korak, ali nismo bili vreća za udaranje ako mogu tako da kažem, da bi me ljudi bolje razumeli“…

Dragane Stojkoviću ništa te, ipak, nismo razumeli.

Dragan Stojković Piksi Euro 2024 Srbija vs Danska FotoEPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Da, u pravu si, niste bili kanta ili vreća ili šta god, ali to nisu bili ni Gruzini koju su juče „nalupani“ od Španije (4:1). I onda su posle „kantanja“ stali pred svoje navijače i zapevali zajedno. I, zamisli, niko ih nije gađao flašama. Niko im nije zviždao.

Nije ni Slovacima. Videli smo svojim očima. Ali, dobro, nećemo sad više o selektoru Stojkoviću.

Ostavićemo ga na miru da čeka „sudnji dan“ i „milost božju“, i da možda ipak razmisli da prihvati onu ponudu od 10 miliona evra koju ima na stolu.

Znamo da je njemu Srbija važnija od novca, ali ipak…

I da, ne treba Piksi da se ljuti što mi „ne razumemo“ uspehe koje je on postigao sa reprezentacijom Srbije. Poštujemo ih, ali nismo mi, nego on, obećavali čuda i podvige i u Kataru na Svetskom prvenstvu i u Nemačkoj na Evropskom.

E, tu nas već jesi slagao!

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Navijači i atmosfera pred meč Francuska – Belgija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare