Nije se dalo Luki Joviću, napadaču Milana, da postigne gol protiv Španije u meču 1. kola A Lige nacija na Marakani. Ipak, znao je kako da ga uteši selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Srbija i Španija odigrali su 0:0 i ovaj rezultat je obradovao naciju na pozitivan način, za razliku od onog drugog, na koji smo nažalost navikli.

Igrali su „orlovi“ dobro, branili se kao celina i pokazali da mogu. Krunu na sve u 34. minutu mogao je da stavi Jović, kada je propustio šansu koju bi na treningu verovatno dao 100 od 100 puta.

PROČITAJTE JOŠ

Izašao je sam ispred Davida Raje, posle maestralnog dodavanja Andrije Živkovića, mogao je da bira gde će da mu gađa u gol i ciljao je pored stative.

Piksi je otkrio šta je uradio i rekao Joviću posle svega.

„Zagrlio sam ga posle utakmice, njemu je najteže. Fudbal je igra grešaka. Mislim da je to bila najveća šansa. Raduje što izuzetno trpi duele, ne predaje se. Tera protivnika da ga faulira, što je bitno“, rekao je Stojković na konferenciji za medije, pa nastavio:

„Ako stojite u visokoj zoni sa devet igrača, jedino što možete da uradite je da ih ugrozite u kontri. Iz tog razloga smo bili strpljivi, čekali smo i dočekali šansu. Raduje što smo u brzinskom smislu izgledali mnogo bolje nego pre. Mnogo lako odemo u završnu fazu i poslednju trećinu.“

BONUS VIDEO Mitrović nokautiran, sudija nije ništa svirao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar