Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, objasnio je zbog čega na spisku putnika za Evropsko prvenstvo nije bilo Nemanje Radonjića.

Bilo je priče u srpskim medijima da je Radonjić odbio da igra za „orlove“, te da nikada više neće igrati za Srbiju, sve dok je selektor Dragan Stojković Piksi.

Ipak, selektor nije potvrdio to, a evo šta je imao da kaže o toj situaciji.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne smete da gledate navijački, sa strašću, već mora da ima i neke etike. Nemam nameru da govorim o igračima koji nisu na spisku, to su sve divni momci, nikome vrata reprezentacije nisu zatvorena, niti će biti. Odluka je takva kakva je, na osnovu nekih podataka i onoga što sam pratio i gledao. Svi moraju da znaju da nema nikakvih ličnih problema… I nije samo on, i neki drugi igrači na koje ste navikli da vidite u reprezentaciji iz potpuno opravdanih razloga“, rekao je Piksi, pa dodao:

„Neko sam ko je otvoren i nemam razloga da bilo šta krijem, nema nikakvih teorija zavere, imam odličan odnos sa igračima i oni sa mnom. Da li je i kako rekao, ne ulazim u to, pretpostavljam da bi se odazvao da je stigao poziv. Mislim da je odličan fudbaler, ali neke stvari su nedovoljne da biste bili ovde. Želim mu brz povratak u reprezentaciju, ali on to mora da pokaže i dokaže.“

Pripreme Srbije su već počele, a pre odlaska na Evro, Srbija će igrati dva prijateljska meča – protiv Austrije (4. jun) i Austrije (8. jun).

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C protiv Engleske, Danske i Slovenije.

BONUS VIDEO Zagrevanje za EURO: Krađa protiv Španaca, lekcija anonimusa iz Slovenije i traume Bate Mirkovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare