Rusija vs Srbija Foto:Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Srpski fudbaler Andrija Živković kaže da mu je drago što mu je sjajna sezona u PAOK-u bila dobra uvertira za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Srbija je tamo otišla posle 24 godine, a Živković će biti jedan od „pakera“ u timu Dragana Stojkovića Piksija.

PROČITAJTE JOŠ:

Popularni Žile dolazi kao šampion Grčke, ali i momak koga su navijači izglasali kao najboljeg.

Sve to mu znači, a kaže da je lep osećaj i što je iz istog dela grada u Nišu odakle je i selektor nacionalnog tima Srbije.

„Naravno, jedno veliko ime u svetu fudbala i svima skoro je bio uzor. Drago mi je što dolazimo iz istog grada i iz istog naselja, tu smo bukvalno na minut. Stvarno mi je drago, izuzetan čovek i izutetan trener“, odgovorio je Živković na pitanje o Piksiju, a preneo FSS.

Andrija je namestio gol Sergeju Milinković-Saviću u meču Srbije sa Švedskom i nada se da ni protiv Engleske u nedelju Srbija neće primiti gol.

Andrija Živković Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

„Uvek je lepo kad ne primiš gol i kad se dobro braniš, kad igramo svi zajedno kao tim, to smo pokazali u poslednjoj utakmici. Želimo sa takvim stavom da izađemo na svakoj utakmici ovde i da damo svoj maksimum, to je najbitnije“.

Olakšava mu posao to što će uz sebe imati visoke saigrače koje će lakše nalaziti u prostoru.

„Nadam se da hoće, imamo dobre i visoke skakače i igrače, tako da, potrudićemo se da opravdamo to, da igramo naš stil igre i pobeđujemo“.

Osvrnuo se Andrija zatim i na Engleze, za koje kaže da svoj epitet favorita moraju da potvrde i na terenu.

„Kao što ste rekli, favoriti su na papiru, ali videćemo kako će to biti na terenu. Naravno da ćemo izaći da igramo svoju igru. Mi smo profesionalni fudbaleri i protiv koga god da igramo, daćemo svoj maksimum, nebitno da li je to Engleska ili neka druga reprezentacija. Idemo na pobedu u svakom meču i tako ćemo i igrati“, naveo je Živković.

Srbija i Engleska se na Feltins areni u Gelzenkirhenu sastaju u nedelju od 21 sat.

BONUS VIDEO: Trening reprezentacije Srbije pred Evropsko prvenstvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare