Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Selektor fudbalera Srbije, Dragan Stojković Piksi, govorio je o fudbaleru Crvene zvezde, Andriji Maksimoviću.

Piksi se obratio pred utakmicu Srbije i Švajcarske u Ligi nacija (subota, 20.45 časova, Leskovac).

Tom prilikom, selektor je govorio o Maksimoviću, 17-godišnjem fudbaleru Zvezde, koji ove sezone igra jako dobro a debitovao je i u Ligi šampiona.

Pročitajte još

Piksi je otkrio da će Maksimović debitovati, ali se još ne zna da li će biti u startnoj postavi na početku ili na klupi.

„Lepa vest za srpski fudbal je što on predstavlja budućnost. Pokazao je sa 17 godina pokazao jedan nivo igre koji je takav, kakav je i naterao me je da ga pozovem. On će debitovati, da li kao starter ili ne, to je svejedno. Ovo je početak njegove seniorske karijere. Ostali su tu takođe. Samo da napomenem da smo imali personalnih problema. Nemamo Vlahovića, Sergeja, Živkovića, Ivana Ilića, kad pogledate to je pola tima. Ali, to ne potenciram kao neki alibi, ovi momci su zaslužili da budu tu i svako će sačekati svoju šansu da dobije koji minut i da oseti kako je igrati za A tim“, rekao je Piksi.

Srbija u utorak gostuje Španiji.

Na tabeli grupe A4 Lige nacija posle dva kola vodi Danska sa šest bodova, Španija ima četiri, Srbija jedan, dok je Švajcarska bez boda.

Dve prvoplasirane selekcije iz grupe će u četvrtfinale Lige nacija A, trećeplasirana će u baraž za opstanak, dok će poslednjeplasirana direknto u Ligu nacija B.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar