Foto: Starsport

Fudbaler Srbije Strahinja Pavlović podelio je utiske posle meča sa Španijom (0:0) u grupi 4 u Ligi nacija. Srbija je takmičenje u diviziji A počela remijem na svom stadionu 0:0, tri dana pred gostovanje Dancima.

U dobrom raspoloženju i sa dobrom igrom kakvu dugo nismo videli, desetkovani tim „orlova“ je sasvim korektno parirao prvaku Evrope koji je stigao u Beograd praktično bez Rodrija od najbitnijih fudbalera.

PROČITAJTE JOŠ:

Skoro svi ostali koji su pre dva meseca pobedili Engleze u finalu Evropskog prvenstva bili su na raspolaganju Luisu De la Fuenteu, a najbolju priliku za pogodak ipak je imao srpski tim.

Propustio je čistu situaciju Luka Jović u 34. minutu, a pravo je čudo kako je Srbija odolela napadački veoma talentovanom i potentnom timu Španaca.

„Igrali smo protiv šampiona Evrope i sigurno da je bod velika stvar. Dosta novih igrača, dosta novajlija, videli ste novu krv. Jako sam ponosan kako je ekipa odigrala večeras, pogotovo u drugom poluvremenu kada je bilo teško jer smo pali sa snagom. Uspeli smo da ne primimo gol što je bila velika boljka u nekih prethodnim utakmicama, tako da, jako sam ponosan kako smo to odradili. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i biti sve bolji i bolji“, rekao je Pavlović novinarima posle meča.

Prokomentarisao je i ono što smo svi znali, da navijači našeg nacionalnog tima nisu mnogo očekivali posle loše odigranog Evropskog prvenstva i ispadanja u grupi.

„Pa dobro, javnost je bila nezadovoljna posle Evra, dosta dobrih igrača, sigurno da niko nije imao neka velika očekivanja protiv evropskog prvaka. Moje mišljenje i stavovi jeste da kad je pravi pristup, da je sve moguće. A mi smo večeras imali jako dobar pristup, dobro smo taktički odigrali. U drugom poluvremenu je bilo teško, ali smo uspeli da napredujemo u nekim segmentima defanzive u kojima smo imali problema u prethodnom periodu. Jako dobar test, za tri dana nas čeka sledeći“, kaže Pavlović.

Foto: Starsport

U prvom poluvremenu je Luka Jović imao sjajnu šansu i nije postigao pogodak jer je gađao pored stative gola Davida Raje.

„Trebalo je da ga da. Malo je van forme, treba ga razumeti, nije igrao dugo kao starter. Sad nije ušlo, ali će vrlo brzo ući. On poseduje neverovatan kvalitet“, istakao je Pavlović o svom novom saigraču iz Milana.

Španci su u nastavku sve jače počeli da pritiskaju, a Strahinja napominje da bi u nekim ranijim utakmicama bilo i više problema po gol Srbije.

„Oni su kvalitetna reprezentacija, videli smo kako drže loptu i kako su je izgnjavili u drugom poluvremenu, tako da, ne treba tu mnogo trošiti reči na njih. Danas sa svakim može da se igra i svako može da se pobedi. Videćemo kako će dalje“.

Posebno mu je bilo drago što je publika skandirala njegovo ime i podržala ga posle starta Lamina Jamala, ali nije jedini koji je pokazao zavidnu želju i borbenost.

„Da, danas je bilo nekih igrača koji su izginuli na terenu. Svi su, ali bilo je par koji su novajlije i na koje još niste navikli. Drago mi je da ih ima mnogo više i da ćemo ovako da nastavimo…“, rekao je Strahinja, a onda na pitanje „zašto ovako borbenih nije bilo i ranije“, prvo se nasmejao.

„Ne znam (smeh), možda je ovo nova krv, momci su željni dokazivanja tako da, sigurno da to dosta utiče“, naglasio je štoper Srbije.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić – prvi gol u sezoni 2024-25

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare