Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Novog Pazara u 29. kolu Superlige Srbije rezultatom 2:0 i tako ostali u trci za šampionsku titulu.

Crno-beli su u meč ušli ponovo bez najboljeg napadača, Mateusa Saldanje, ali ih to nije sprečilo da veoma ofanzivno uđu u utakmicu, pa je nakon samo tri minuta Nikola Antić mogao da donese radost navijačima tima iz Humske, ali je njegov odličan udarac izblokiran pre nego što je stavio na muke Nikolu Mirkovića, golmana gostiju.

Tri minuta kasnije Gajas Zahid je bio u prodoru, jedan od defanzivaca Novog Pazara mu je u poselednjem trenutku izbio loptu, Norvežanin je tražio penal ali on nije dosuđen.

PROČITAJTE JOŠ...

U 12. minutu Aleksandar Jovanović je veoma loše ispucao loptu, posle čega su igrači gostujućeg sastava dobili loptu. Usledila je duga akcija tokom koje je lopta stigla do Adema Ljajića, on uposlio Marka Šćepovića koji je očajno šutirao, mada je i Jovanović spektakularno uspeo da mu „uđe“ u šut i spreči pogodak u svojoj mreži.

Crno-beli su potom imali dve šanse, ali je prvo Ksander Severina bio veoma sebičan i nije želeo da uposli saigrača već je šutirao iako je prethodno sjajno oduzeo loptu, a potom je i šut Gajasa Zahida odleteo pored gola.

Od tog moment Pazarci su bili ti koji su napadali, ali sem tog ašto je lopta išla oko gola rivala nisu na ozbilnije muke stavili poslednju liniju crno-belih.

U 35. minutu Partizan je krenuo u napad, crno-beli su činilo se prekombinovali, akcija je stala na oko 15 metara od gola, a lopta je išla kroz kazneni prostor pre nego što je stiglaa do Ksandera Severine koji je sjajnim udarcem pogodio donji ugao Mirkovićeve mreže za 1:0.

I dok su slavili igrači Partizana zamalo je došlo do šoka za sve u Humskoj. Naime, Adem Ljajić je krenuo na jednu loptu koja je bila u vazduhu, Partizanov Kanute ga je udario sa leđa a sudija Lazar Lukić pokazao na penal.

Ipak, ta odluka je par trenutaka kasnije poništena jer je Adešina, napadač Novog Pazara, bio u ofsajdu, pa je na poluvremenu bilo 1:0.

Na prvu šansu u drugom delu navijači su čekali pet minuta kada je Severina dobio loptu pred praznim golom ali ponovo bio očajan u realizaciji, pa je Mirkovć uspeo da njegov šut izbaci u korner.

Pitanje pobednika rešio je Denil Kastiljo u 56. minutu, kada je lopta došla do njega na ivici kaznenog prostora a on sjajnim udarcem pogodio sam ćošak gola rivala.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Do kraja meča Severini je i poništen gol zbog prethodnog faula Svetozaraa Markovića u napadu, dok su Pazarci imali nekoliko solidnih napada ali je Jovanović uspeo da sačuva svoju mrežu, u velikoj meri zahvaljujući što očajnoj realizaciji gostiju poput šuta Nikole Karaklajića koji je praktično sam sebe izblokirao pogodivši prvo sopstvenu nogu iako je bio sam pred Jovanovićem, što sebičluka, nakon katastrofalne reakcije Pare koji je umesto pasa za jednog od saigrača u boljoj poziciji odlučio da šutira, i to je uradio katastrofalno.

pa su crno-beli ponovo prišli Crvenoj zvezdi na četiri boda minusa, dok je Novi Pazar ostao bez šanse da se domogne plej-ofa, pošto ima tri boda manje od Napretka uz lošiji međusobni skor, te će Pazarci morati da se zadovolje devetom pozicijom.

Partizan – Novi Pazar 2:0 (1:0)

(Severina 35, Kastiljo 56)

Stadion: Humska; Sudija: Lazar Lukić

Partizan: Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Kastiljo, Kanute (od 66. Ovusu) – Severina (od 82. Janković), Zahid (od 79. Šćekić), Goh (od 66. Kalulu) – Baždar (od 66. Nikolić)

Novi Pazar: Mirković – Bojat, Fajed, Azemović, Floro – Đo, Momčilović (od 62. Islamović), Adešina (od 62, Srećković), Ljajić (od 62. Karaklajić) – Suma (od 72. Petković), Šćepović (od 62. Opara)

Standings provided by Sofascore

Superliga Srbije, 29. kolo

Subota

Železničar Pančevo – Vojvodina 0:3 (0:2)

(Ivanović 10, 59, Zukić 23 penal)

TSC – Čukarički 0:0

Nedelja

Radnički 1923 – Spartak 3::1 (1:1)

(Ristić 31, Vidosavljević 51 penal, Zorić 54 – Mijić 36)

Radnik – Crvena zvezda 0:2 (0:0)

(Katai 75, 88)

Radnički Niš – Voždovac 2:1 (1:1)

(Ilić 28, Vukić 47 – Kolarević 24)

Partizan – Novi Pazar 2:0 (1:0)

(Severina 35, Kastiljo 56)

Ponedeljak

16:00 IMT – Napredak

18:30 Javor – Mladost

Partizan - Novi Pazar 2:0 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar