FK Partizan, FK Napredak, Saldanja
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Partizan je bio gost na sopstvenom stadionu jer se kao domaćin vodio Napredak u prvom kolu Superlige Srbije i nekako je uspeo da dođe do trijumfa sa 1:0, a sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz Nova.rs.

Heroj Partizana je još jednom bio Mateuš Saldanja. Možda i najbolji fudbaler Partizana uspeo je da pogodi u drugom minutu sudijske nadoknade i tako pomogne Partizanu da slavi.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je imao 11 šuteva na ovom meču, pet njih je išlo u okvir gola, a samo je taj jedan udarac završio iza leđa golmana Savića.

Bila je to nešto duža akcija, Saldanja je preskočio loptu koje je stigla do Bibarsa Natha. Izraelac je šutirao, ali je taj udarac izblokiran i lopta se odbila do Saldanje koji je matirao golmana.

Možda i presudan trenutak meča bilo je isključenje Miloša Toševskog koji je dobio direktan crveni karton (ujedno i prva opomena na meču) zbog starta nad Vukašinom Đurđevićem.

FotO: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Od toga 68. minuta je Partizan imao igrača više i to je uspeo da iskoristi tek u nadoknadi.

Aleksandar Šćekić je pogodio prečku već u četvrtom minutu i činilo se da bi Partizan lakše mogao da slomi otpor Kruševljana, ali to nikako nije uspevao. Sve do sudijske nadoknade.

Crno-beli su u prvom poluvremenu imali dve dobre šanse preko Nemanje Trifunovića koji je jednom loše šutirao, a drugi put je imao nešto slabiji prijem, pa mu je lopta pobegla.

Napredak – Partizan 0:1 (Saldanja 90+2)

Stadion: Stadion Partizana, Sudija: Novak Simović.

Napredak: Savić, Čubra, Bukorac, Marinković, Vukajlović, Krstić (od 87. Ostojić), Tošeski, Stoiljković (od 72. Ignjatović), Bastajić (od 77. Šarić), Karaklajić i Bubanj.

Partizan: Jovanović, Đurđević, Marković, Mujakić, Antić, Šćekić (od 46. Zahid), Arijaga (od 71. Stjepanović), Kalulu (od 60. Severina), Goh (od 46. Nikolić), Trifunović (od 71. Natho) i Saldanja.

Superliga Srbije, 1. kolo

Petak

Radnički 1923 – Železničar Pančevo 2:3 (1:3)

(Jovanović 29. autogol, Mitrović 53. autogol – Knežević 3, Grgić 15, Romanić 45+3)

Napredak – Partizan 0:1 (0:0)

(Saldanja 90+2)

Subota

20.00 Crvena zvezda – Jedinstvo Ub

20.00 Čukarički – Radnički Niš

20.00 Mladost – OFK Beograd

Nedelja

17.30 Novi Pazar – Spartak

19.30 Tekstilac Odžaci – Vojvodina

19.30 TSC Bačka Topola – IMT

Drugo poluvreme u toku: Napredak - Partizan 0:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare