Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Partizana porazom od Genta u Humskoj od 1:0 našli su se nadomak eliminacije iz trećeg po redu evropskog takmičenja ove sezone, po čemu bi bili jedinstven slučaj u Evropi.

Crno-beli su kvalifikacije za evropska takmičenja započeli od druge runde borbe za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

I matematika je bila jasna – samo jedna pobeda u dvomeču i jedna uspešno preskočena prepreka crno-belima bi doneli siguran plasman u neko evropsko takmičenje.

A onda je usledio prvi meč u kvalifikacijama i debakl protiv Dinama iz Kijeva u Poljskoj (6:2), a potom i ubedljiv poraz u Beogradu – 3:0.

Sa ukupnih 9:2 Partizan je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je dobio priliku da se ispravi, i to protiv švajcarskog Lugana.

Nisu Švajcarci bili preterano kvalitetan rival, ali jesu dovoljno da u Humskoj slave sa 1:0, a potom u revanšu u produžetku dođu do pogotka za 2:2 i ukupnim rezultatom 3:2 crno-bele pošalju u borbu za Ligu konferencije.

Tu je izabranike Aleksandra Stanojevića čekao Gent. Prvi meč odigran je u Humskoj, a Partizan je ponovo teren napustio pognute glave – 1:0 za Belgijance.

To znači da će crno-beli u Gentu 28. avgusta morati da pobede, i to sa bar dva gola razlike, kako bi u 90 minuta rešili pitanje prolaska.

Pobeda minimalnim rezultatom donosi produžetke, dok bilo kakav remi ili poraz znače i oproštaj crno-belih od Evrope.

A ukoliko se to dogodi, Partizan će postati jedina ekipa u Evropi koja je u kvalifikacijama ispala iz sva tri takmičenja.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare