Foto: Starsport

Partizan je ponižen, osramoćen i potpuno demoliran na startu nove evropske odiseje.

Zapravo, teško je naši pravu reč kojom bi se moglo opistai izdanje crno-belih protiv Dinama iz Kijeva u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ono što je najgore, to je sada postalo redovno stanje u Partizanu.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je kao klub ponižen već godinama unazad od kako ga su ga kidnapovali Milorad Vučelić i Miloš Vazura koji su napravili 50 miliona evra duga, oterali navijače sa stadiona, uništili insitucije i oterali sve moguće legende daleko od Humske.

Ali, u prvim godinama vladavine ubica Parizan još je i bilo nekih rezultata, makar u Evropi.

Partizan je u dva navrata uspevao da izbori proleće u Evropi i da igra bar grupnu fazu, ali je i tome došao kraj.

Ako je neko i pokušao da zaboravi, da ga podsetimo.

Partizan je prošle sezone eliminisan od danskog Nordjselanda u plej-ofu Lige konferencija u dvomeču porazima od 5:0 i 1:0, a moglo je d abude i još gore.

To su bile poslednje dve utakmic eu Evropi prošle sezone, a onda je pompezno najavljen povratak Aleksandra Stanojevića, pričalo se o pojačanjima, transferima kao da se u klubu dešavaju neke normalne stvari.

A onda novi mrak.

Partizan je dočekao da posle sedam godina zaigra kvlaifikacije za Ligu šampiona, a za rivala je dobio ekipu koja je daleko od stare slave i koja će teško i sama doći do te Lige šampiona.

I onda primio šest golova u meču u kojem je lako mogao da primi i deset i u kojem se osramotio do krajnjih granica.

Jad, beda i čemer su reči kojima bi se najbliže moglo opisati stanje u Humskoj u ovom trenutku.

Vidleo se i protiv Napretka  da ova ekipa ne liči ni na šta, a čak ni rani gol Saldanje i vođstvo nisu mogli da sakriju amaterizam na terenu.

Greške koje se ne dešavaju ni u juniorima, bile su sastavni deo igre Partizana.

Kao da su pijani izašli na teren ili pod teškim sedativima, ali teško je razumeti šta su crno-beli igrali. Još manje je jasno i šta je Stanojević hteo taktički i izborom igrača, ali je to na kraju samo nuspojava potpunog haosa u klubu.

Vazura već neko vreme krši statut kako bi zadržao vlast, a glavna preokupacija mu je pred ovakav dvomeč bila da ulazi u verbalne ratove sa trenerom Dinama iz Kijeva koji je duel pretvorio u politički obračun.

Vazura je u stilu predsednika Srbije demagoški potrčao da se obračuna sa čovekom čija je zemlja u ratu pa i mogu da se u neou ruku razumeju njegove reči.

Ali, šta očekivati od čoveka koji je klub doveo do prosjačkog štapa i od koga svi normalni Partizanovci beže kao da je gubav.

Najgora stvar je što ni posle ovoga Miloš Vazura neće makar ni deklarativno podneti ostavku i što će nastaviti da jaše po Partizanu i da ga uništava.

A Partizan je doživeo da u Evropi posle 40 godina prima šest golova i to od ekipe koja je daleko od evropskog krema.

U poslednje tri evropske utakmice ako se računa i dvomeč protiv Nordsjelanda, Partizan je primio 12 golova.

Teško je i zamisliti scenario šta bi Partizanu u Evropi mogli da urade ozbiljniji timovi, u grupnoj fazi bilo kog takmičenja.

Ali, koga briga, bitno je da se fotelje brane životom, Partizan može još da se bruka.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare