Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 0:0 protiv IMT-a u meču četvrtog kola Superlige Srbije na gostujućem terenu.

Crno-beli nisu uspeli da opravdaju ulogu favorita i upišu četvrtu pobedu u prvenstvu, pošto im je poništen pogodak Ksandera Severine iz 87. minuta susreta.

PROČITAJTE JOŠ:

Baš kada je delovalo da će tim Aleksandra Stanojevića krunisati svoju bolju igru u drugom poluvremenu, sudija Marko Ivković je pregledao VAR snimak i zbog igranja rukom poništio pogodak.

Ljutio se tada Svetozar Marković, besneli su Bibars Natho i sam Stanojević, viđen je i jedan crveni karton, upravo za trenera Partizana, ali je rezultat na kraju ostao 0:0.

IMT je upisao drugi bod u prvenstvu posle tri odigrane utakmice, dok ih Partizan ima deset. Tokom meča su obe ekipe imale više izglednih šansi, IMT je bio nešto bolji u prvom, Partizan u drugom delu igre, pa je ovaj rezultat na neki način i realan.

Foto: Starsport

Prvo poluvreme bilo je prilično nesadržajno i sa jedne i sa druge strane, a deluje čudno da je IMT bio konkretniji i bolji. Partizan je od starta delovao voljno da napadne i pronađe rupu u odbrani rivala.

Nije to uspevao po bokovima i sredini, gde je Bibars Natho bio nemoćan zbog toga što se domaćin na stadionu u Zaječaru veoma solidno branio.

Uglavnom su svi bili zbijeni u linijama kada bi crno-beli krenuli napred, pa je IMT preko Lazara Konstatinova prvi pretio.

Lazar je šutirao preko gola sa distance u devetom minutu. Prvih dvadesetak minuta je, osim tog pokušaja, bilo prava uspavanka.

Foto: Starsport

Đorđe Jovanović je u 24. minutu propustio verovatno najbolju šansu Partizana kada je izašao pred golmana IMT-a i loše probao da ga lobuje.

Propala je sasvim solidna šansa i lopta je završila u rukama Nemanje Belića. Joan Kur je u prvom poluvremenu bio dosta angažovan, pa je probao glavom i nogom da pogodi okvir, a jednom je namestio šansu za Alena Stevanovića.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu za IMT imao je Aleksandar Lutovac, koji je u 32. minutu izašao sam ispred Aleksandra Jovanovića, zagradio se pored Svetozara Markovića i Jovanović je odbranio zicer.

Drugo poluvreme počelo je trostrukom izmenom u timu Partizana, pa je Stanojević izveo Antića, Đurđevića i Grimalda i uveo Jurčevića, Lazarevića i Zubairua.

Foto: Starsport

Već u prvim minutima se Zahid našao u šansi i šutirao pored gola, da bi onda navijači sa tribine počeli da ubacuju patike u teren.

Meč je prekinut bizarnim incidentom na nekoliko minuta, posle čega je igra nastavljena.

IMT je stvorio dve šanse po levoj strani gde je Lutovac mogao bolje da završi akciju, dok je Stevanović zaustavljen, a dobru šansu je pred golom „traktorista“ propustio Jovanović u 64. minutu.

Lazarević mu je namestio šansu i centrirao sa desne strane, a ovaj je glavom slabo gađao u gol. Tek nakon toga se desilo više uzbuđenja koja su malo popravila utisak posle lošeg prvog poluvremena.

Foto: Starsport

Jovanović je u 72. minutu fantastično odbranio čist zicer Nikole Krstića kom se lopta odbila na desetak metara od gola i nije bio dovoljno precizan, a golman Partizana je bio na visini zadatka.

Fantastično je reagovao i Konstantinov kada je Mario Jurčević dobio loptu na levoj strani i dobro ciljao u gol. Već je savladao Belića, a Konstantinov je glavom izbacio loptu sa gol-linije.

Stanojević je u međuvremenu izveo Jovanovića i uveo Severinu, koji je u 87. minutu po zemlji gađao precizno kroz noge Antoana Batisa. Lopta se malo odbila i završila u mreži posle čega se oglasio VAR.

Foto: Starsport

Pet, šest minuta je trajala provera, ustanovljeno je da je pre čitave situacije za gol Svetozar Marković igrao rukom i pogodak je poništen, a to je izazvalo gnev svih u Partizanu.

Natho je dobio žuti, Stanojević crveni karton, a na travi stadiona u Zaječaru je došlo do gužve i koškanja.

Većih incidenata, srećom, nije bilo, a IMT je do kraja uspeo da sačuva gol i osvoji bod posle kog ima dva na 14. mestu tabele, dok je Partizan na deobi prvog mesta sa Zvezdom i Čukaričkim pošto svi imaju po deset bodova.

Standings provided by Sofascore

IMT – Partizan 0:0 (0:0)

Stadion: Stadion pod Kraljevicom, Zaječar; Sudije: Ivković, Đuričić, Jovanović.

IMT: Belić – Bastaja (od 63. Glišić), Batis, Popović, Konstantinov (od 90+5 Jović), Krstić, Zulfić, Terzić (od 78. Terzić), Kur, Stevanović (od 77. Luković), Lutovac (od 90+6 Jevtić); Trener: Milan Stojanoski.

Partizan: A. Jovanović – Đurđević (od 46. Lazarević), Marković, Mujakić, Antić (od 46. Jurčević), Ovusu, Zahid (od 62. Nikolić), Grimaldo (od 46. Zubairu), Natho, Trifunović, Đ.Jovanović (od 75. Severina); Trener: Aleksandar Stanojević.

IMT - Partizan 0:0 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare