Foto: Profimedia

Crno-beli rešavaju gorući problem.

Partizan je blizu novog pojačanja ovog leta, a deluje da je potraga za pojačanjem na štoperu završena.

Kako nezvanično saznajemo, odbranu će pojačati Stefan Simić, češki internacionalac, čiji je otac Srbin iz Prijedora, a majka rođena Zagrepčanka.

PROČITAJTE JOŠ

Simić ima 28 godina, a prethodne četiri godine je nosio dres Hajduka iz Splita.

Nakon slabije prve i dve dobre sezone, prošle godine nije bio u prvom planu ekipe iz Splita, pa su im se putevi razišli ove godine.

Igrao je u mlađim kategorijama Milana, gde je bio standardan u juniorskoj ekipi. Postao je čak kapiten, ali ga je usporila povreda fibule desne noge pa je u seniorskoj konkurenciji uglavnom slat na pozajmice.

Posle toga, ništa više nije bilo isto, selio se u Vareze, Muskron i Krotone gde je uspeo da zabeleži nastupe u Seriji A, ali je posle godina neuspeha da se izbori za mesto sreću potražio u Splitu u ekipi Hajduka što je bio pun pogodak.

Što se reprezentacije tiče, Stefan je mogao da bira između Srbije, BiH, Hrvatske i Češke, izabrao je poslednju, zemlju u kojoj je rođen.

Svojevremeno ga je Hrvatska više puta zvala, što je odbio, ali nije odbio poziv Hajduka, štaviše, oberučke je prihvatio jer za ovaj klub navija od malih nogu.

U Hajduk je došao kao slobodan igrač iz Milana 2019. godine u julu, potpisao je ugovor do leta 2023. godine.

„Za Hajduk sam se odlučio prvenstveno jer što mi se svideo projekat koji je predstavio sportski direktor Saša Bjelanović, ali i zato što sam oduvek veliki navijač Hajduka. Ceo život me otac tako odgajao, u našoj kući uvek je Hajduk bio najbitniji klub, u Splitu se osećam lepo, to je moj dom i zaista sam srećan što se napokon ostvario jedan od mojih dečačkih snova“, rekao je tada Stefan na promociji.

BONUS VIDEO  „U srpskom fudbalu postoji samo mafija“: Moćan govor Poledice na protestu „Srbija protiv nasilja“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare