Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs

Fudbalski klub Partizan saopštio je da je postigao dogovor sa Dinamom iz Kijeva da se njihove utakmice igraju bez gostujućih navijača.

Kao razlog su iz Partizana u sredu naveli „bezbednost obe utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona“ i to su probali da obrazlože u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je u toku priprema igrao turnir u Moskvi i na „Bratskom kupu“ se sastao sa Dinamom i CSKA iz Moskve.

Rusija i Ukrajina, odakle dolazi kijevski Dinamo su već dve i po godine u ratu i to nakon što je februara 2022. Rusija napala Ukrajinu.

Partizanovi navijači već neko vreme ne dolaze na utakmice svog kluba na domaćem terenu iz revolta prema upravi, ali su išli na gostovanja.

Pošto se gostujući meč sa Dinamom igra u Poljskoj, bezbednost ne bi trebalo da bude toliko gorući problem, ali su iz Partizana svejedno rešili da usliše molbu Kijevljana. Saopštenje crno-belih prenosimo u celosti.

Foto: FK Partizan

„FK Partizan obaveštava javnost o dogovoru koji je postignut sa FK Dinamo Kijev, a u vezi sa predstojećim utakmicama drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona koje će se odigrati 23. jula 2024. godine u Lublinu (Poljska) i 31. jula 2024. godine u Beogradu. Na molbu FK Dinamo Kijev, kao domaćina prvog meča, koji usled ratnih okolnosti u Ukrajini svoje mečeve igra u Poljskoj i zbog mogućih incidenata među navijačima, međusobnog odnosa navijačkih grupa dva kluba, a naročito posle putovanja u Rusiju na fudbalski turnir, odlučeno je da se ni na jednom od dva meča (u Poljskoj i Srbiji) ne dozvoli prisustvo gostujućih navijača. Ova odluka je doneta uz preporuku i u koordinaciji sa lokalnim vlastima u Poljskoj i uz savete i odobrenje UEFA.

U skladu sa postignutim dogovorom, FK Partizan neće tražiti ulaznice za svoje navijače za utakmicu u Lublinu i apeluje na svoje pristalice da ne putuju samostalno u Poljsku. FK Dinamo Kijev će se pridržavati istog dogovora i neće imati podršku svojih navijača na meču u Beogradu, na koji ima pravo iako je FK Partizan pod UEFA sankcijama.

Ova odluka je prvenstveno doneta u cilju osiguravanja bezbednosti svih učesnika u predstojećim mečevima i zbog sprečavanja potencijalnih incidenata koji naročito mogu uticati na FK Partizan koji je pod uslovnom kaznom UEFA. FK Partizan iskreno veruje da je ovaj dogovor u najboljem interesu oba kluba i da će biti dočekana sa razumevanjem od strane naših navijača“, naveli su iz Humske.

BONUS VIDEO: Tromzo – Kfum, gol i prekid

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare