Garet -Sautgejt
Foto: EPA-EFE/Frank Augstein

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt izjavio je posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva da je njegova ekipa pokazala "neverovatan karakter".

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Engleska se u subotu uveče našla u polufinalu turnira pošto je na penale savladala Švajcarsku, iako je prva primila gol (1:1).

PROČITAJTE JOŠ:

„Pokazali smo neverovatan karakter i otpornost. Ovo nisu normalne utakmice, ovo su nacionalni događaji sa velikim pritiskom, i mladim igračima usred svega toga. Od početka smo pod ogromnim pritiskom. Nije lako. Polufinale je uspeh, ali ne želimo da stanemo na tome“, rekao je Sautgejt.

Englezi su u penal seriji iskoristili promašaj Manuela Akanđija, a golman Džordan Pikford je odbranio udarac defanzivca Švajcarske.

„Promenili smo sistem kako bi više pritiskali, mislim da su momci to dobro uradili. Želeo sam da povratimo svoj kredibilitet na svetskoj sceni. Mi se borimo i nećemo prestati da se borimo“, dodao je Sautgejt, čija ekipa nije impresionirala igrom do sada, ali je prošla.

U polufinalu prvenstva Engleska će 10. jula igrati protiv Holandije.

„Nikada nismo bili u finalu velikog takmičenja van Engleske i nikada nismo osvojili Evropsko prvenstvo, to su dva dela istorije koja bismo želeli da ispravimo“, zaključio je Sautgejt.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Atmosfera među engleskim navijačima na Evropskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar