Foto: Starsport

Partizan preživeo i prošao dalje, moraće bolje protiv opasnih Danaca.

Krenuo je Partizan od starta po preokret i bacio na teren sve što ima. Nije to previše u ovom trenutku, ali je obećana ofanziva Duljaja i želja da se pocepa novi teren bila evidentna. Kada nije uspeo prvobitni nalet, Partizan nije padao i čekao je svoju šansu dok je u većem delu meča uspešno zaustavio žilavog rivala.

Upravo je prvi gol pao kao posledica agresivnosti i želje koja nije prestajala nijednog trenutka preko na ovom meču odličnog Saldanja. Kada je Natho u drugom poluvremenu šokirao golmana neočekivanim udarcem, sve je mirisalo na preokret i to bi se i desilo da od početka sezone očajni Kalulu nije upropastio veliku šansu.

PROČITAJTE JOŠ

Ovako je krenula nervoza i Jovanović je morao da u dva navrata vadi vruć krompir pa je sve otišlo na penal rulet.

Tu je golman Partizana ponovo izrastao u heroja kada je iz dva pokušaja odbranio penal i ostavio Partizan u Evropi.

Daleko je ovo od sjajnog i trebaće Partizanu još bolja igra da prođe sjajni danski Norssjeland, ali je ekipa pokazala da ima karakter i to je za trenutnu situaciju dovoljno.

Partizan vs Sabah Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Aleksandar Jovanović – Za razliku od prvog meča kada je bio na vetrometini i morao čudesnim odbranama da spasava ekipu, Jovanović gotovo da nije imao posla. Opasne situacije sa starta su bili ili promašaji ili izblokirani putevi, a što je bilo do njega lako je zaustavio i uz put dirigovao i raspoređivao odbranom. Još jednom je ulivao sigurnost stavom na terenu. U produžetku maestralnom paradom sprečio evrogol – 7

Aranđel Stojković – Na samom početku pokazao veliku dozu agresivnosti i oduzeo nekoliko lopti i pri tom se solidno pridodavao napadu koji je češće išao po desnom boku. Ipak, kako je Sabah pretio po toj strani, kako je vreme odmicalo više se fokusirao na defanzivu i uglavnom dobro radio svoj posao kao i ceo tim generalno. U produžecima imao problema zbog nedostatka kondicije i mogao je Partizan to da plati u 120. minutu kada je prelako ispao, ali je Jovanović bio na visini zadatka po ko zna koji put – 6,5.

Partizan vs Sabah Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Mihajlo Ilić – Počeo je nesigurno i izgubio skok duel posle kojeg je Sabah imao prvu šansu na meču, ali se brzo pribrao i sigurno kontrolisao svoj deo. U završnici prvog poluvremena imao i nekoliko dobrih intervencije, a stigao je da oproba šut sa distance. Na početku drugog poluvremena sjajno skočio posle kornera, ali nije dovoljno jako šutnuo da savlada golmana rivala. U drugom je već igrao doktorski i šteta je što njegov sjajan udarac umesto prečke nije završio u golu. Mogao da bude tragičar u nadoknadi kada je ostavio protivničkog napadača na petercu u gol šansi – 7.

Svetozar Marković – Izašao sa pravim stavom i željom da popravi loš utisak iz prvog meča. To se najbolje videlo sredinom prvog poluvremena kada je u jednoj opasnoj situaciji sjajno neutralisao protivničkog napadača. U nastavku se pridodavao i u napad, a u odbrani odradio vrhunski posao svaki put kada bi protivnik zapretio – 7.

Nikola Antić – Kako je Sabah više napadao po suprotnom boku, nije imao previše posla u defanzivi, dok je u napadu bio neprimetan. Kao da je falilo više rizika u tim izletima jer je delovalo da ima prostora da krene napred. U nastavku je u prvoj opasnoj situaciji za goste sjajno intervenisao 6,5.

Ksander Severina – Kada je fokusiran na igru, Partizan ima u njemu pravo pojačanje. Uvek kada bi imao loptu na krilu delovalo je opasno po protivnika. Maltretirao je Letića driblinzima, prodorima i sjajnom kretnjom i naterao ga na rani žuti karton. Možda je falilo u nekim momentima više odlučnosti u završnici i boljih rešenja, ali je zato dao veći doprinos u defanzivi. Nije to bilo bajno, ali stav nije bio sramotan kao pre sedam dana – 6.

Partizan vs Sabah Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kristijan Belić – Izrasta Partizanov vezista u ozbiljnu zver kako vreme odmiče. Svuda ga je bilo, uspeo je da oduzme brdo lopti, dobije gomilu duela i presingom natera rivale na veliki broj grešaka. Mnogo puta bi po oduzimanju lopte sjajno pokretao akcije Partizana i za svoju igru bio nagrađivan aplauzima i ovacijama. Za razliku od ostatka tima, bio je agresivan na istom nivou i u kasnijim fazama meča i nastavio da rastura vezni red gostiju. Ipak, sve je pokvario crveni karton gde je ponovo platio visoku cenu za svoj stil igre. Mada, ruku na srce, drugi žuti karton je bio prestrogo dosuđen 6,5.

Frenk Kanute – Iako je na momente pokazivao da je veliko pojačanje Partizana, nije briljirao u ovom susretu u prvom poluvremena. Mučio se sa fizički jakim veznim redom kada bi imao loptu u pokušaju da poveže igru kako je to znao da radi od dolaska. Klasu pokazao kada je posle jedne oduzete lopte laserskim pasom pronašao Saldanju koji je driblingom iznudio faul iz kojeg je Partizan postigao gol. To je i njega diglo pa je počeo da igra na svom nivou do izlaska iz igre. Solidan defanzivno i u duelima i pokazao da je pun pogodak – 6,5.

Kvinsi Menig – Još jedna njegova partija o kojoj se neće mnogo pričati. Pokušavao je, dobijao loptu, iznuđivao korner, ali ponovo birao sumnjiva rešenja kada je delovalo da može da bude opasno po gol – 5,5.

Partizan vs Sabah Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Bibras Natho – Krenuo dobro u prvih desetak minuta, a onda nestao pod pritiskom rivala koji je po svaku cenu želeo da ga isključi iz igre. Dobio dosta batina, ali sve vreme pokušavao i kad god bi došao do lopte nešto uspeo da iskreira. A kada je delovalo da će meč ostati u zaboravu, usledila je magija. Video je da je golman rivala dekoncentrisan i da očekuje centaršut, on ga je šokirao i zatresao mrežu za potpunu erupciju na stadionu – 7.

Mateus Saldanja – Igrač utakmice bez ikakve dileme. Od samog početka je leteo po terenu, tražio loptu odigravao za krila i mučio štopere. Koliko je bio željan pokazao je kod gola kada je uspeo da isčačka loptu i zakuca je u mrežu. Stalno se nudio po dubini i izlazio na krila, a onda je majstorskim driblingom iznudio faul i žuti karton posle čega je Natho dao gol. Kako je vreme odmicalo ostao je bez goriva – 7,5.

Od 64. minuta Šćekić – Odmah po ulasku je uneo dodatnu agresivnost i oduzeo nekoliko lopti. Partizan i je sa njim i Belićem dobio još više na čvrstini, a pokušavao je u prekidima u skok igri – 6.

Foto: Starsport

Od 71. minuta Kalulu – Trudio se i bio u centru dešavanja od ulaska u igru, ali bi svaki put birao loša rešenja, grešio u jednostavnim dodavanjima, da bi u 90. minutu amaterskim prijemom upropastio veliku šansu i sjajno dodavanje Baždara. Bio siguran u penal seriji – 5,5.

Od 84. minuta Nikolić – Nije bio opasan po gol kako se Duljaj nadao, ali je igrao više u sredini sa zadatkom da zadrži loptu pod pritiskom i dalje je prosledi pa da napadne prostor iz drugog plana. Uspevao je u nekoliko navrata da sa igračima na leđima zadrži loptu i nastavi igru, ali je problem bio što je umorni Partizan bio daleko od gola i nije imao ko da napadne prostor iza njegovih leđa – 6.

Od 84. minuta Baždar – Kod svakog poteza lopte se vidi vanserisjki talenat. Njegov pas za šansu Kalulua bio je na nivou svetskih velemajstora. Pokazao i kvalitet u presingu i u nekoliko navrata je sjajno oduzeo loptu. Vrhunski izveo penal – 6,5.

Od 110. Pavlović – Nije se naigrao, ali je sigurno izveo penal zbog čega je verovatno i uveden. Premalo vremena na terenu da bi bio ocenjen.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar