EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Englezi su u polufinalu Evropskog prvenstva! O, kakva je žurka bila u Dizeldorfu zbog toga.

Foto: Promo

Sve što ti treba ovog leta – Budi deo zabave, budi pobednik. Mozzart Euroforija!


Foto Nova .rs

Grad je bio u transu, u to uopšte nemojte da sumnjate. A kako je bilo možete da vidite OVDE.

Ekipa koja ništa nije pokazala na ovom Evru, i koja je posle Francuza možda i najdosadnija ekipi za gledanje, ugurala se u četiri „najbolje“ i sutra će se s Holanđanima u Dortmundu boriti za finale Evropskog prventva 2024. „Trikolori“ su do polufinala stigli a da nisu sami postigli gol u 90 minuta?! Englezi su ga dali bar Srbiji. Dobro, i Slovačkoj i Švajcarskoj. Ali, koliko vrede, odigrali su kukavički. Na terenu nisu bili toliko hrabri kao njihovi navijači po gradovima Nemačke.

PROČITAJTE JOŠ:

Iskreno i dalje mislimo da je „Gordi Albion“ favorit za osvajanje ovog Evra, ali iskreno mislimo i da i Englezi imaju više sreće nego znanja, iako imaju tim od „milijardu evra“.

Očekivali smo da Švajcarci naprave senzaciju zato što im je tim godinama „tu negde“ na velikim takmičenima i ima potencijal da zauzme neko mesto u završnici turnira. Delovalo je da im je mesto u polufinalu Evra 2024, naročito kada je u igru ušao Srbima omražani Džerdan Šaćiri, znate onaj što nosi kopačke s grbom Kosova i „širi orla“ kad da gol Srbiji, ali eto Englezi su opet prošli dalje.

Zapravo, seletor Geret Sautgejt je napravio tri izmene i ispao neviđeni car, ali to što kao ni selektor Piksi ne može da pogodi startnu postavu, niti da organizuje igru, nema veze. Fudbal se igra dok utakmica traje, a „mrtvi se broje na kraju bitke“.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Ali, ono što ne može da se vidi u prenosima jeste reakcija navijača kada lopta krene unazad.

E, tada čaše, flaše i sve ostalo poleti ka terenu ili video bimu, jer njih ne možete da slažete. Ne podržavamo agresiju, ne nikako, ali oni vole kukavički fudbal. Bez obzira koliko ste truda uložili u to da odigrate „nula nula“ i ne budete kanta za napucavanje.

PROČITAJTE JOŠ:

Nego, da se vratimo priči o Englezima.

Oni od početka Evropskog prvenstva 2024, a znamo da je to bio slučaj i ranije, vole da provociraju Nemce.

Nemačka pokušava svim silama da se distancira od Hitlera, Drugog svetskog rata, svastika, brkova i svega sličnog, ali Englezi, naročito fudbalski navijači, ne žele da im „oproste njihovu ružnu prošlost“.

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Zato ih danima izluđuju s jednom uspavankom koja nema veze s fudbalom, niti sa Nemačkom.

U pitanju je pesma „Ten Green Bottles“, koja je naravno razrađena u milion verzija pa ima i stihove s patkama, dinosaurusima, flašama, ali navijači su je prekomponovali za provociranje i koriste je dugo vremena.

PROČITAJTE JOŠ:

I tako je nastala pesma „Ten German Bombers“, pesma koja koja danima grmi u Nemačkoj, ali se čula i u Kataru 2022, Rusiji 2018…

Nema dana, ni utakmice, da Englezi ne provociraju domaćina Evropskog prvenstva ovim „odbrojavanjem“ i pobedom „Royal Air Force“.

Nemci ćute i trpe, ali su verovali da će im da za sve provokacije vratiti na terenu.

U tome su ih, međutim, sprečili Španci. Pokušali su onda da navijaju i za Švajcarce, ali i oni su ih „izdali“.

Sada su im ostali Holanđani.

Ali Englezi ne žele da se zaustave, iako ni sami ne znaju kako su još uvek u Nemačkoj!

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare