Foto: Europa Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Upravni sportski sud Španije suspendovao je na dve godine predsednika Fudbalskog saveza te zemlje Pedra Roču, jer je prekoračio svoje dužnosti u vreme kada je bio vršilac dužnosti te funkcije.

Roča je obavljao funkciju vršioca dužnosti predsednika saveza, od kada je u avgustu 2023. godine njegov prethodnik Luis Rubijales smenjen zbog toga što je poljubio fudbalerku Dženi Ermoso nakon pobede španske selekcije u finalu Svetskog prvenstva za žene.

PROČITAJTE JOŠ

Pedro Roča je u aprilu ove godine izabran za predsednika saveza, ali je optužen da je, dok je bio vršilac dužnosti, smenio tadašnjeg generalnog sekretara saveza Andreua Kampsa, iako nije imao ovlašćenja za to.

On je, kao potencijalno jedan od umešanih, bio i deo istrage u okviru saveza zbog navodne korupcije, odnosno nepravilnosti sa ugovorima koje je savez potpisao tokom predsedavanja Rubijalesa u poslednjih pet godina.

Mediji pišu i da će se Roča žaliti na odluku o suspenziji i tražiti da ostane na funkciji dok se žalba bude razmatrala, što bi trebalo da mu omogući da se ponovo kandiduje za predsednika saveza na izborima koji su planirani za septembar.

BONUS VIDEO Dok Englezi prave probleme na Evru se priča i o Titu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar