Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Super

Nijedna od četiri ekipe iz Premijer lige nije slavila, a jedino su fudbaleri Reala dali više od dva gola u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

Ako neko može već da razmišlja o četvrtfinalu Lige šampiona i pre revanša osmine finala, onda su to fudbaleri Reala. Definitivno su pokazali najviše, demonstrirali su surovu moć, bez milosti su deklasirali Liverpul sa 5:2 na Enfildu i to posle velikog preokreta.

Jasno je da će revanš u prestonici Španije predstavljati, bar bi trebalo, puku formalnost da „kraljevići“ samo stave pečat na kartu za plasman među osam najboljih u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Zanimljivo je i to da su na četiri od osam utakmica viđene pobede rezultatom 1:0, od čega tri domaćih ekipa, takav gostujući trijumf ostvario je Bajern i to usred Pariza.

Zato može da se kaže kako je nemačka mašinerija u velikoj prednosti pred revanš na svom stadionu protiv Pari Sen Žermena, a veliki posao uradila je i Benfika pobedom nad Brižom sa 2:0 u Belgiji.

Isto važi i za Napoli, sjajno igra četa Lučana Spaletija ove sezone, sve je bliža Skudetu, a u Frankfurtu je sa 2:0 takođe obezbedila miran revanš podno Vezuva.

Ostali dueli mogli bi da donesu mnogo neizvesnosti u završnim borbama za četvrtfinale, u kojem bi moglo da se dogodi da ne bude nijednog premijerligaša.

Čak četiri kluba ima elitno englesko društvo u osmini finala, ali su tri poražena, dok je Mančester siti izborio remi 1:1 na gostovanju Lajpcigu. Milan je dobio Totenhem kod kuće sa 1:0, istim rezultatom je Borusija slavila u Dortmundu protiv Čelsija, pa bi londonske ekipe pred svojim navijačima ipak mogle da spreče potpunu propast engleskog fudbala.

Revanš mečevi osmine finala Lige šampiona igraju se 7, 8, 14. i 15. marta

Isto važi za Siti koji ima daleko povoljniji rezultat pred revanš, dok je Liverpul doživeo epsku blamažu. Zbog toga se čini da su odbrojani dani trenera Jirgena Klopa na Enfildu i da je samo pitanje kada će mu uručiti otkaz.

Liverpul je osmi na tabeli Premijer lige, a sezonu će najverovatnije završiti bez trofeja. Brajton ga je izbacio u šesnaestini finala FA kupa, a u Liga kupu je bio bolji Mančester siti od Klopovih izabranika.

Britanski mediji navode da je rukovodstvo slavnog kluba sa Enfilda već imalo sastanak na temu smene nemačkog stručnjaka.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

„Klop je označen kao glavni krivac za situaciju u kojoj se Liverpul nalazi. Čelnici Liverpula tvrde da Klop mora da bude smenjen kako bi ekipa dobila novu energiju. Samo je pitanje dana kada će Liverpul da dobije novog menadžera. Jedino je nejasno da li će da dobije otkaz ili će Liverpul da dozvoli nemačkom stručnjaku da podnese ostavku iz poštovanja prema onome šta je uradio za klub“, navodi britanski portal „caughtoffside.com„.

Sve je utoliko čudnije što su engleski timovi ligaško takmičenje u eliti završili prilično superiorno. Siti, Čelsi i Totenhem kao prvoplasirani u grupi, Liverpul kao drugi sa istim brojem bodova kao lider Napoli. Zajedno su upisali 16 pobeda i tek tri poraza u 24 utakmice, a sada bi mogli da se oproste od elite.

Liga šampiona, prvi mečevi osmine finala:

Inter – Porto 1:0 (0:0)

Lajpcig – M. Siti 1:1 (0:1)

Ajntraht – Napoli 0:2 (0:1)

Liverpul – Real 2:5 (2:2)

Briž – Benfika 0:2 (0:0)

Dortmund – Čelsi 1:0 (0:0)

Milan – Totenhem 1:0 (1:0)

PSŽ – Bajern 0:1 (0:0)

BONUS VIDEO Kad vam protivnik grubim startom pocepa i čarapu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar