Nikola Miljenić Foto:IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Nikola Miljenić, sin nekadašnjeg hrvatskog ministra pravde Orsata, obezbedio je plasman na Olimpijske igre u Parizu pošto je na plivačkom mitingu u Rijeci obezbedio olimpijsku normu isplivavši deonicu od 100 metara slobodnim stilom za 48.13.

Kako je za mesto u Parizu bilo dovoljno da ispliva ispod 48,34, Miljenić je bio itekako ubedljiv za svoj drugi nastup na najvećem sportskom takmičenju na svetu.

PROČITAJTE JOŠ...

No, da njegov uspeh dobije na težini pobrinuo se i time što je nadmašio rezultat jednog od najboljih plivača u istoriji Hrvatske, čuvenog Duja Draganje, koji je 2009. godine isplivao tu deonicu za 48.18.

„Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatom. Očekivao sam da ću popraviti svoj najbolji rezultat od 49.00, ali sam plivao mnogo brže od toga. Kada sam stigao do cilja i pogledao rezultat nisam mogao da verujem. Iznenadio sam se i veoma sam srećan. S obzirom na to da smo dosad svako takmičenje išli sa cilem da ostvarimo olimpijsku normu, sad kad sam uspeo mnogo je lakše i mogu da budem miran u glavi“, rekao je Miljenić.

Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Inače, Miljenićev otac je u periodu od 2011. do 2015. godine bio ministar pravde u vladi Hrvatske, a poznat je po najavama da će „Hrvatska uslovljavati Srbiju novim optužnicama“ na putu ka Evropskoj uniji.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare